Jesteś na:

drożdże

Domowe ciasto drożdżowe z borówkami i dietetyczną kruszonką

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Ciasto drożdżowe jest proste w przygotowaniu, idealnie komponuje się z letnimi owocami, a dzięki słodkiej kruszonce uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli smakosze.

Ciasto drożdżowe z budyniem, rabarbarem i dietetyczną kruszonką

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Czas na długo wyczekiwany przez wszystkich miłośników jego charakterystycznego smaku - rabarbar. Kwasowość rabarbaru idealnie komponuje się z kremowym budyniem, a całość dopełnia dietetyczna, słodka kruszonka na bazie płatków owsianych i mąki kokosowej.

Drożdże – do picia czy w tabletkach?

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Na rynku dostępne są dwie formy drożdży, które z łatwością możemy wprowadzić do codziennej diety. Drożdże spożywcze najłatwiej spożyć w postaci napoju, z kolei drożdże browarne w postaci tabletek.

Drożdże spożywcze czy piwowarskie? Poznajmy różnice

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Warto poznać cechy, jakie odróżniają drożdże piwowarskie od spożywczych, aby móc wybrać odpowiedni produkt dostosowany do swoich indywidualnych potrzeb.

Domowe maseczki z drożdży poprawiają kondycję Twoich włosów i skóry twarzy

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Drożdże, będące źródłem licznych witamin oraz składników mineralnych, jak i wartościowych protein wspomagają układ odpornościowy organizmu oraz uzupełniają niedobory pierwiastków. W konsekwencji wpływają pozytywnie na wygląd zewnętrzny skóry oraz wzmocnienie struktury włosów.

Przepis na drożdżowy pieróg z jaglanym farszem

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Dziś propozycja idealna dla wielbicieli domowych drożdżówek, popijanych ciepłym mlekiem lub kakao.

Przepis na drożdżowe ślimaczki z dżemem i cynamonem

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Drożdżowe ślimaczki z dużą ilością cynamonu, podane z kakao lub ciepłym mlekiem to propozycja idealne na długie, mroźne, zimowe wieczory.