Jesteś na:

dieta przeciwnowotworowa

Dieta antyrakowa. Czego nie lubi rak?

Paulina Chrzan ponad tydzień temu

W czasach, kiedy choroby nowotworowe stają się coraz powszechniejszym problemem, warto zadbać o to, by nasza dieta była pełna składników prewencyjnych, profilaktycznych i co najciekawsze, wspomagających walkę z chorobą. Takich produktów wokół nas jest naprawdę sporo, niestety mało kto wie, że właśnie takie istotne jest ich działanie. Przeczytaj artykuł i dowiedz się więcej o popularnych, a nawet codziennie goszczących w Twojej kuchni produktach!

Właściwości lecznicze kurkumy. Jak działa kurkuma?

Dominika Guzik ponad miesiąc temu

W kuchni orientalnej znana doskonale jako przyprawa o charakterystycznym aromacie i głębokim żółtopomarańczowym zabarwieniu. Jednakże zastosowanie kłączy kurkumy sięga o wiele dalej… Właściwości terapeutyczne tej azjatyckiej byliny wykorzystywano od ponad 4000 lat w krajach Dalekiego Wschodu.

Spirulina – działanie, zastosowanie, tabletki, proszek, dawkowanie

Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu

Spirulina to naturalna alga hodowana w wodach słonych i słodkich. Jest organizmem samożywnym. Kiedyś zaliczana do roślin ze względu na obecność chlorofilu, obecnie do bakterii samożywnych. Jej właściwości zachwalają dietetycy, instruktorzy fitness oraz pasjonaci zdrowego odżywiania. Czy rzeczywiście spirulina na to zasługuje?

Orzechy według najnowszych badań zmniejszają ryzyko nowotworu

Justyna Piekara ponad miesiąc temu

Naukowcy dowiedli, że spożywanie orzechów hamuje procesy rakotwórcze.

Pestki gorzkiej moreli w diecie antyrakowej

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Większość z nas nie je owoców w całości – część obiera je ze skórki, a część nie. Tymczasem w ten sposób pozbawiamy się wielu cennych składników odżywczych, które wykazują prozdrowotne właściwości, np. gorzka morela ma bardzo zdrowe... pestki.