Jesteś na:

czekolada

Mus czekoladowy z awokado i orzechów

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Macie ochotę na deser ? Moją dzisiejszą propozycją na jesienną chandrę jest krem czekoladowy z awokado i orzechów. Doskonale smakuje, jest bardzo pożywny i pełen wartości odżywczych. Możecie go użyć do smarowania pieczywa, a także jako alternatywę dla kremów do ciast.

Czekolada może ochronić cię przed chorobami!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Z pewnością większość z nas lubi czekoladę. W każdej formie jest doskonała, choć niestety potrafi zniweczyć nasze starania o piękną sylwetkę. A czy wiedzieliście, że wybierając odpowiednią czekoladę możemy wspomóc odchudzanie i zadbać także o swoje zdrowie?

Miłość, czekolada i butelka czerwonego wina najlepszym przepisem na zdrowe serce!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Już niedługo walentynki. W ten dzień chętnie obdarowujemy swoje ukochane połówki butelką czerwonego wina bądź czekoladkami. Miłosne relacje jak dowodzą naukowcy świetnie chronią przed chorobami serca!

Walcz z migreną odpowiednią dietą. Żywieniowe czynniki ryzyka migreny

Natalia Kuczmierczyk ponad miesiąc temu

Dieta może odgrywać istotną rolę w eliminacji bólów głowy u osób cierpiących na migrenę. Bardzo często czynniki dietetyczne są zaniedbywane na korzyść profilaktycznej terapii farmakologicznej.

Witamina H – działanie, zapotrzebowanie, występowanie, niedobór, nadmiar

Anna Mielczarek ponad miesiąc temu

Biotyna jest jedną z witamin z grupy B, której obecność jest niezbędna do utrzymania prawidłowego stanu naszych włosów oraz skóry. Odpowiedni jej poziom w organizmie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu, a także pozytywnie oddziałuje na układ odpornościowy.

6 skutków spożywania czekolady wpływających na kondycję ciała

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Pyszna i zdrowa czekolada. Oczywiście najlepiej wybrać gorzką i jeść z umiarem. Dowiedz się, jakie skutki może przynieść, racjonalne i nie, spożywanie czekolady!

Surowa, organiczna, ciemna, słodzona stewią – nowości w wyrobach czekoladowych

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Surowa, wyprodukowana wyłącznie z organicznych składników czy ciemna z ogromną zawartością masy kakaowej? A może czekolada bez dodatku cukru, słodzona wyłącznie stewią? Nowości w wyrobach czekoladowych – w które warto inwestować, a które omijać szerokim łukiem?

7 sposobów na pobudzenie organizmu

Karolina Kowalska ponad miesiąc temu

Poznaj najlepsze sposoby na szybkie pobudzenie organizmu!

Dopamina i jej źródła w produktach spożywczych

Dominika Jurkowska ponad miesiąc temu

Czy wiesz, że niektre produkty zawierają czyste szczęście? Spraw, aby każdy Twój posiłek był źródłem przyjemności!

Przepis na dietetyczne pralinki walentynkowe

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Walentynki już za pasem, dlatego warto pomyśleć o deserze na ten wyjątkowy dzień. Moją dzisiejszą propozycją są dietetyczne pralinki. Ich podstawowym składnikiem jest ciemna czekolada. Dodatki w postaci świeżych/suszonych owoców, bakalii lub cynamonu.

Zwykły katar czy nietolerancja histaminy?

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Histamina i reakcja alergiczna idzie ze sobą w parze. Wielu z nas doświadczyło jej niekorzystnego wpływu, gdy działając za pośrednictwem układu immunologicznego, powoduje obrzęk błon śluzowych, katar i wiele innych dolegliwości.

Mleczna czekolada – składniki, właściwości i wpływ na dietę

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Uwielbiana przez wielu, z bakaliami, nadzieniem lub klasycznie pełnomleczna…czekolada. Smaczna zarówno w kostce oraz jako słodki dodatek do ciast i deserów. Każdy posiada swój ulubiony smak. Co się kryje w popularnej, słodkiej przekąsce?

Przepis na wysoko-magnezowy krem czekoladowy

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Wielkimi krokami zbliża się koniec roku szkolnego i akademickiego, więc w tym okresie czas usprawnić myślenie!

Gorzka czekolada. Skład, właściwości oraz jej wpływ na ciążę i cukrzycę

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Jedna ze zdrowszych pokus, jakiej bez wyrzutów sumienia możemy ulec. Gorzka czekolada nie tylko jest bardzo smaczną przekąską, która w mgnieniu oka poprawia nastrój, ale także posiada liczne właściwości dbające o nasze zdrowie.

Kakao na diecie – właściwości, rodzaje i skład

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ciemne, sypkie, gorzkie lub ukryte w czekoladzie i innych czekoladowych przysmakach. Kakao – mało kto nie ulega jego pokusie.

Dieta i słodycze – smakołyki na jakie możemy sobie pozwolić bez wyrzutów sumienia

Justyna Gawrońska ponad miesiąc temu

Kiedy stosujemy dietę niestety nie możemy pozwolić sobie na słodycze, które zawierają jedynie puste kalorie. Ale istnieje pewna alternatywa, którą możemy wykorzystać.

Biała, mleczna, gorzka, z dodatkami, na gorąco. Czekolada niejedno ma imię

Emilia Muchowska ponad miesiąc temu

Czekolada ceniona jest przede wszystkim za wyjątkowy smak, ale posiada także cenne właściwości lecznicze.

Czekolada – fakty i mity

Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu

Na pewno każdy dał się skusić tabliczce czekolady. Czy wiemy, co jest prawdą na jej temat?

Czekolada - roztapiające ciepło

Marek Stróżyk ponad miesiąc temu

Kochają ją wszyscy, dzieci, dorośli oraz osoby starsze. Co takie w sobie kryje, że nikt nie może się jej oprzeć?