Jesteś na:

cukinia

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, ciecierzycą i serem ricotta

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną to propozycja na zdrowy, wegetariański obiad lub lekką kolację. Z pewnością przypadnie jednak do gustu również fanatykom mięsa.

5 powodów dla których warto jeść cukinię

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Cukinia to idealny element szaszłyków na grilla, sałatek, przekąsek i wielu dań głównych. Cenimy ją nie tylko ze względu na smak, ale także ochronę naszego zdrowia.

Sekrety zdrowego grillowania – warzywa

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Grille urządzamy zwykle w ciepłe dni późnej wiosny bądź lata. Wówczas stragany warzywno-owocowe aż pękają od nadmiaru wszelkiego rodzaju warzyw. Warto sięgnąć po te lokalne i sezonowe, aby cieszyć się świeżym smakiem i pełnią cennych wartości odżywczych.

Rolada schabowa faszerowana cukinią i suszonymi borowikami

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Pieczeń schabowa jest doskonałym pomysłem, gdy nie mamy czasu na codzienne zakupy i gotowanie.

Kuchnia grecka – charakterystyka, tradycje, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Dieta śródziemnomorska zaliczana jest do najzdrowszych na świecie. Warto z niej czerpać ile się da. Tym razem przybliżymy Wam nieco kuchnię grecką. Zapraszamy!

Jesienne zupy kremy – dynia, cukinia i bakłażan

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Jesienne zupy kremy pełne wartości odżywczych.

Kuchnia bułgarska – charakterystyka, tradycje i przepisy

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Wsród kuchni świata warto również zwrócić uwagę na kuchnię bułgarska. Jest ona bogata w aromatyczne dania wypełnione warzywami i różnego rodzaju mięsem.