buraki

Oceń
buraki - 5.0/5. Oddano 1 głosy.

Kiszone buraki – właściwości, sok z kiszonych buraków, przepis. Co zrobić z kiszonych buraków?

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Kiszenie jest najstarszą metodą zabezpieczania żywności przed psuciem się i jedną z najzdrowszych, a dzieje się tak za sprawą kwasu mlekowego, który powstaje w trakcie tego procesu. Buraki to bogate źródło witamin oraz składników mineralnych, fermentacja zwiększa w nich ilość witaminy B6 i B12, dzięki czemu warzywa te pomagają w chorobach skóry, zapobiegają niedokrwistości, depresji, bezsenności oraz bolesnym skurczom mięśni.

Buraki – właściwości, sok z buraka. Buraki na zaparcia.

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Witamina C, flawonoidy, betalainy, karotenoidy i wiele innych – wszystko to zawarte w naszym rodzimym buraku.

Tlenek azotu – wpływ na organizm, trening, źródła i suplementacja

Marcin Grzelak ponad miesiąc temu

Tlenek azotu to związek, który jest powszechnie wykorzystywany zarówno w sporcie, jak i w profilaktyce chorób sercowo-naczyniowych. Substancja ta cieszy się dużym zainteresowaniem wśród sportowców i osób aktywnych fizycznie. Dowiedzmy się zatem jaką funkcję pełni tlenek azotu w naszym organizmie.

Buraki wspomagają życie seksualne

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

To powszechne warzywo jak się okazuje kryje przed nami jeszcze wiele tajemnic! Warto włączyć je do diety z wielu powodów.

Soki skutecznie oczyszczające nerki

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Wiele osób boryka się z nawracającym zapaleniem nerek czy zalegającym w pęcherzu piaskiem lub kamieniami. Aby tego uniknąć warto wprowadzić do swojej diety pełne witamin i oczyszczające nerki soki warzywne i owocowe!

Pokochaj swoje serce, czyli żywienie a kondycja układu krwionośnego

Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu

Jego „bicie” jest jedną z najbardziej jawnych oznak życia. Pozwól mu żyć jak najdłużej – dowiedz się, jak odżywiać się, by wspomagać swoje serce.

Buraki. Warzywa o licznych właściwościach i dużej zawartości witamin

Anna Bochenek ponad miesiąc temu

Buraki to bardzo powszechne warzywo w Polsce. któż choć raz nie próbował smażonych buraczków na surówkę czy czerwonego barszczu. Czas dowiedzieć się, ile dobrego wnoszą braki do naszego życia.