banan

Uczulenie na lateks – przyczyny, objawy oraz alergeny pokarmowe

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Czy wiesz, że będąc uczulonym na lateks prawdopodobne jest, że możesz mieć alergię również na niektóre owoce? Sprawdź dlaczego.

Odżywczy zielony koktajl z bananem, awokado i jarmużem

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Zapraszam na pełnowartościowy i sycący koktajl z zielonych warzyw i owoców. Koktajl może z powodzeniem zastąpić pełny posiłek, kiedy nie mamy czasu na samodzielne przygotowanie obiadu czy kolacji.

Koktajl jeżynowy z bananem i płatkami owsianymi na kokosowym mleku

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Zapraszam na pożywny koktajl owocowy, idealny na letnie śniadanie, kolację lub orzeźwiający deser.

Spray z krewetek przedłuża świeżość bananów

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Brzmi absurdalnie? Być może, jednak chińscy naukowcy uważają inaczej. Wyprodukowany z krewetek i krabów spray przedłuża świeżość bananów nawet o 2 tygodnie!

Domowe sposoby na piękną cerę – peelingi i maseczki

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

Wygląd zewnętrzny jest ważny dla większości osób. Marzymy o tym, aby mieć cerę ładną, gładką, bez niedoskonałości i pełną blasku. O cerę należy dbać dobierając kosmetyki odpowiednie do jej typu. Pomocne mogą być również maseczki, które można przygotować w domu.

Banany – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i ciekawostki

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

W sklepach są dostępne przez cały rok. Stanowią bogactwo witamin i składników mineralnych. Ponadto mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można jeść je na podwieczorek, drugie śniadanie, jako dodatek do ciast lub musów. Dowiedzmy się zatem coś więcej o jednym z najpopularniejszych owoców na świecie.

Zamienniki jajka w wegańskich wypiekach

Sonia Walla ponad miesiąc temu

O ile większość osób na diecie wegańskiej nie ma problemu z przygotowaniem bezmięsnych posiłków i bez trudu omija składniki pochodzenia zwierzęcego, problem może pojawić się podczas próby przygotowania wegańskich wypieków. I o ile nie ma większej trudności w wyborze mleka roślinnego, oleju zamiast masła czy agaru zamiast żelatyny, zostaje dylemat – czym zastąpić jajko?