banan

Banany – przed i po treningu, na diecie odchudzającej, przepisy

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Każdego roku hoduje się około 102 milionów ton bananów, które są dystrybuowane w ponad 120 państwach. Czym zasłużyły sobie na taką popularność?

Domowe owocowe lody

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Moi drodzy, sezon na lody uważam za otwarty ! Warto połączyć przyjemne z pożytecznym, przygotowując domowe lody, które są zarówno pyszne, jak i pożywne. Spożywając taki deser unikniemy zbędnych dodatków, które często znajdują się w lodach kupionych w sklepie, a w zamian za to dostarczymy sporo witamin oraz składników mineralnych.

Tropikalny koktajl

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Słońce za oknem wprowadziło mnie w wiosenny nastrój, dlatego dzisiaj na II śniadanie przygotowałam koktajl tropikalny.

Uczulenie na lateks – przyczyny, objawy oraz alergeny pokarmowe

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Czy wiesz, że będąc uczulonym na lateks prawdopodobne jest, że możesz mieć alergię również na niektóre owoce? Sprawdź dlaczego.

Koktajl jeżynowy z bananem i płatkami owsianymi na kokosowym mleku

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Zapraszam na pożywny koktajl owocowy, idealny na letnie śniadanie, kolację lub orzeźwiający deser.

Spray z krewetek przedłuża świeżość bananów

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Brzmi absurdalnie? Być może, jednak chińscy naukowcy uważają inaczej. Wyprodukowany z krewetek i krabów spray przedłuża świeżość bananów nawet o 2 tygodnie!

Domowe sposoby na piękną cerę – peelingi i maseczki

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

Wygląd zewnętrzny jest ważny dla większości osób. Marzymy o tym, aby mieć cerę ładną, gładką, bez niedoskonałości i pełną blasku. O cerę należy dbać dobierając kosmetyki odpowiednie do jej typu. Pomocne mogą być również maseczki, które można przygotować w domu.

Banany – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i ciekawostki

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

W sklepach są dostępne przez cały rok. Stanowią bogactwo witamin i składników mineralnych. Ponadto mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można jeść je na podwieczorek, drugie śniadanie, jako dodatek do ciast lub musów. Dowiedzmy się zatem coś więcej o jednym z najpopularniejszych owoców na świecie.

Zamienniki jajka w wegańskich wypiekach

Sonia Walla ponad miesiąc temu

O ile większość osób na diecie wegańskiej nie ma problemu z przygotowaniem bezmięsnych posiłków i bez trudu omija składniki pochodzenia zwierzęcego, problem może pojawić się podczas próby przygotowania wegańskich wypieków. I o ile nie ma większej trudności w wyborze mleka roślinnego, oleju zamiast masła czy agaru zamiast żelatyny, zostaje dylemat – czym zastąpić jajko?

Placuszki bananowo-orkiszowe

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Jeśli nie macie pomysłu na smaczny, pełnowartościowy deser lub II śniadanie polecam Wam pożywne placuszki bananowo-orkiszowe.