Jesteś na:

Śledzie w sosie musztardowym

16 18 20

Szukacie pomysłu na świąteczne potrawy, które będą sprzyjały Waszej dotychczasowej diecie? Mam dla Was pierwszą propozycję  jaką jest śledź w sosie musztardowym. Smaczna przekąska, które może zagościć na Waszych wigilijnych stołach.

p1040568

Składniki

Śledź (Matias) 500 g

Mleko 2% 1 szklanka

Jogurt naturalny 2% 200 g

Musztarda (z gorczycą) 2 łyżki

Cebula 1/2 sztuki

Miód 1 łyżka

Groszek zielony (konserwowy) 2 łyżki

Pietruszka liście 1/2 pęczka

Pieprz czarny szczypta

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w mleku (pozostawić na noc), a następnie pokroić w paski. Cebulę oraz pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać jogurt naturalny, musztardę, miód, groszek oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 2 godziny.

p1040577

Smacznego !

Oceń
7.9/10. Oddano 12 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię