Jesteś na:

Sekrety zdrowego grillowania – przyprawy

16 18 20

Podczas grilla na naszym stole znajdzie się z pewnością wiele dań. Aby urozmaicić ich smak, stosujemy wiele dodatków i przypraw. Do kiełbaski nie może zabraknąć musztardy i ketchupu. Jak wybrać najzdrowsze?

Przyprawy do grilla

Przyprawiając mięso na grilla możemy użyć gotowych mieszanek, bądź samodzielnie dobrać odpowiednie przyprawy. Wśród ostrych przypraw, którymi najczęściej przyprawiamy nasze dania z grilla polecamy głównie chilli lub curry. To przyprawy, które pasują do większości mięs i przyspieszają metabolizm. Dzięki temu szybciej spalimy naszą ucztę.

Oprócz ostrych przypraw, które przyspieszą nam metabolizm, polecamy także zioła ułatwiające trawienie i przeciwdziałające wzdęciom czy niestrawności. Warto więc sięgnąć po kminek, kmin rzymski, majeranek, pieprz, kurkumę, pieprz cayenne, oregano, rozmaryn, czy koper włoski.

Przy wyborze musztardy i ketchupu najważniejsze jest czytanie etykiet. Warto wybrać produkt z najkrótszą listą składników. Zwróć uwagę, czy zakupiony produkt nie posiada więcej konserwantów i składników dodatkowych niż składników naturalnych. Polecamy Wam również nasz ranking ketchupów, który pomoże wybrać najlepszy jakościowo ketchup.

Sprawdź ile kalorii dziennie spalasz

Oblicz

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Sekrety zdrowego grillowania – przyprawy - 2.5/5. Oddano 2 głosy.
Autor artykułu:

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone