Jesteś na:

Sekrety zdrowego grillowania – przyprawy

16 18 20

Podczas grilla na naszym stole znajdzie się z pewnością wiele dań. Aby urozmaicić ich smak, stosujemy wiele dodatków i przypraw. Do kiełbaski nie może zabraknąć musztardy i ketchupu. Jak wybrać najzdrowsze?



Przyprawy do grilla

Przyprawiając mięso na grilla możemy użyć gotowych mieszanek, bądź samodzielnie dobrać odpowiednie przyprawy. Wśród ostrych przypraw, którymi najczęściej przyprawiamy nasze dania z grilla polecamy głównie chilli lub curry. To przyprawy, które pasują do większości mięs i przyspieszają metabolizm. Dzięki temu szybciej spalimy naszą ucztę.

Oprócz ostrych przypraw, które przyspieszą nam metabolizm, polecamy także zioła ułatwiające trawienie i przeciwdziałające wzdęciom czy niestrawności. Warto więc sięgnąć po kminek, kmin rzymski, majeranek, pieprz, kurkumę, pieprz cayenne, oregano, rozmaryn, czy koper włoski.

Przy wyborze musztardy i ketchupu najważniejsze jest czytanie etykiet. Warto wybrać produkt z najkrótszą listą składników. Zwróć uwagę, czy zakupiony produkt nie posiada więcej konserwantów i składników dodatkowych niż składników naturalnych. Polecamy Wam również nasz ranking ketchupów, który pomoże wybrać najlepszy jakościowo ketchup.

Oceń
Sekrety zdrowego grillowania – przyprawy - 7.0/10. Oddano 1 głosy.
ponad miesiąc temu

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone

Chcesz być na bieżąco?