Przepis na tortillę z awokado

przepis na tortillę z awokado
To jest łatwe Idealne na Kolacja
🕣 < 1 min czytania

Pyszna tortilla ze świeżymi warzywami, kurczakiem i awokado to prawdziwa skarbnica składników odżywczych. Doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Placki z tortilli, 4 szt.

Pierś z kurczaka 1 szt.

Roszponka garść

Awokado 0,5 szt.

Papryka czerwona 0,5 szt.

Pomidor 1 szt.

Ogórek 0,5 szt.

Cebula czerwona 0,5 szt.

Sok z 0,5 cytryny

Sól do smaku

Pieprz czarny do smaku

Oliwa z oliwek 2 łyżki

Jogurt naturalny 2% 1 łyżka

Musztarda 1 łyżka

Miód 1 łyżka

przepis na tortillę z awokado

Jak przygotować tortillę z awokado?

Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na ok. 2 cm paski. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na złoty kolor.

Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.

Cebulę pokroić w piórka, ogórka w w plasterki, pomidora w większą kostkę, paprykę w paski. Roszponkę opłukać.

Musztardę wymieszać razem z jogurtem i miodem.

Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Na każdym placku rozsmarować przygotowany sos musztardowo- miodowy. Nałożyć kurczaka i warzywa. Zawinąć tortillę w rulon, zaginając boki do środka.

Smacznego!

 

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1.3/5 - (3 głosów)
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *