Jesteś na:

Przepis na tortillę z awokado

16 18 20

Pyszna tortilla ze świeżymi warzywami, kurczakiem i awokado to prawdziwa skarbnica składników odżywczych. Doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Składniki

Placki z tortilli, 4 szt.

Pierś z kurczaka 1 szt.

Roszponka garść

Awokado 0,5 szt.

Papryka czerwona 0,5 szt.

Pomidor 1 szt.

Ogórek 0,5 szt.

Cebula czerwona 0,5 szt.

Sok z 0,5 cytryny

Sól do smaku

Pieprz czarny do smaku

Oliwa z oliwek 2 łyżki

Jogurt naturalny 2% 1 łyżka

Musztarda 1 łyżka

Miód 1 łyżka

przepis na tortillę z awokado

Jak przygotować tortillę z awokado?

Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na ok. 2 cm paski. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na złoty kolor.

Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.

Cebulę pokroić w piórka, ogórka w w plasterki, pomidora w większą kostkę, paprykę w paski. Roszponkę opłukać.

Musztardę wymieszać razem z jogurtem i miodem.

Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Na każdym placku rozsmarować przygotowany sos musztardowo- miodowy. Nałożyć kurczaka i warzywa. Zawinąć tortillę w rulon, zaginając boki do środka.

Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Oceń mnie
tydzień temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone