Przepis na spaghetti z cukinii i marchewki

Przepis na spaghetti z cukinii i marchewki
To jest łatwe Idealne na Obiad

Macie dość już zwykłego makaronu? Przygotowałam dla Was jeden z moich ulubionych przepisów na lekki i dietetyczny obiad z wykorzystaniem warzyw.

Składniki

Marchew 1 szt.

Cukinia 1 szt.

Pierś z kurczaka 1 szt.

Awokado 1 szt.

Sok z połowy cytryny

Czosnek 1 ząbek

Cebula 1/2 szt.

Suszone pomidory 4 szt.

Bazylia garść

Orzechy włoskie 5 szt.

Oliwa z oliwek 3 łyżki

Sól do smaku

Pieprz czarny do smaku

Przepis na spaghetti z cukinii i marchewki

Jak zrobić spaghetti z marchewki i cukinii

Za pomocą obieraczki julienne lub zwykłej obieraczki do warzyw obrać warzywa na cienkie paski. Posolić i odstawić na 10 minut.

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek.

Cebulę i czosnek posiekać, dodać do kurczaka, zeszklić. Suszone pomidory pokroić. Na patelnię dodać suszone pomidory, cukinię i marchewkę, podlać wodą, dodać sól i pieprz, poddusić do miękkości.

Pesto z awokado

Awokado obrać, usunąć pestkę, skropić sokiem z cytryny. W pojemniku blendera umieścić awokado, orzechy włoskie, bazylię, sól, pieprz. Zblendować na gładką masę.

Pesto z awokado dodać do spaghetti, wymieszać.

Smacznego!

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Opinie

  1. Bardz dobrze

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *