Jesteś na:

Przepis na snickersa bez pieczenia

16 18 20

Ciasto snickers przygotujecie w 100% ze składników roślinnych i bezglutenowych. Jest to idealna przekąska energetyczna, która zapewni uczucie sytości na dłużej a przy tym dostarczy samych dobrych kalorii.

Składniki

Daktyle 1 szklanka (150g)

kasza jaglana 150 g

Mleczko kokosowe 3 łyżki

Orzechy włoskie 2 garście

Sezam 1 łyżka

Siemię lniane 1 łyżka

Masło orzechowe 2 łyżki

Olej kokosowy 2 łyżki

Syrop klonowy 1 łyżeczka

Miód 1 łyżka

sok z 1/2 cytryny

Czekolada gorzka 2 kostki

Przepis na snickersa bez pieczenie

Jak przygotować snickersa bez pieczenia?

  1. Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy na wodzie przez ok. 15 min. Gdy kasza wchłonie całą wodę dodajemy mleczko kokosowe i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy miód, sok z cytryny i łyżkę oleju kokosowego i blendujemy wszystko na jednolitą masę.
  2. Daktyle moczymy we wrzątku przez ok. 15 minut. Odcedzamy i umieszczamy w malakserze razem z garścią orzechów włoskich, siemieniem lnianym, sezamem i łyżką masła orzechowego. Blendujemy do rozdrobnienia wszyskich składników i połączenia w jedną masę.
  3. Na blaszkę o wymiarach 22cm x 22cm, wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy masę daktylową. Rozprowadzamy równomiernie i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
  4.  Na masę daktylową wkładamy masę jaglaną. Chłodzimy w lodówce.
  5. Orzechy włoskie siekamy. Posypujemy wierzch ciasta orzechami i wiórkami migdałów.
  6. W rondelku podgrzewamy delikatnie łyżkę masła orzechowego z syropem klonowym i olejem kokosowym. Powstałym karmelem polewamy ciasto.
  7. Gorzką czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nią wierzch ciasta.
  8. Wkładamy ciasto do lodówki do całkowitego stężenia się masy (ok. 2 godz.)

Smacznego!

 

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Oceń mnie
ponad tydzień temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone