Jesteś na:

Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

16 18 20


Dziś polecam Wam soczystą pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.

Składniki

Pierś z kurczaka 1 sztuka

Musztarda 2 łyżki

Miód 1 łyżka

Pomarańcza sok z 1 owocu

Mięta świeża 5 listków

Kurkuma

Curry

Pieprz czarny

Sól

P1080872
Sposób przygotowania:

musztardę, miód, sok z pomarańczy, kurkumę, curry, pieprz oraz szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni.

P1080873

Smacznego !

Oceń
8.0/10. Oddano 8 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię