Jesteś na:

Pierogi orkiszowe ze szpinakiem

16 18 20

Pierogi orkiszowe ze szpinakiem

Jest to wspaniała alternatywa dla smakoszy pierogów, proste w wykonaniu, smaczne, a za razem pełnowartościowe danie.

Składniki

Ciasto:

Mąka orkiszowa 2 szklanki

Woda 1 szklanka

Farsz:

Szpinak 400 g

Ser feta 200 g

Czosnek 2 ząbki

Gałka muszkatołowa

Pieprz czarny

P1080160

P1080154

Sposób przygotowania:

Mąkę łączymy z wodą i zagniatamy ciasto, rozwałkowujmy je, a następnie wycinamy równe kółka.

Szpinak gotujemy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Na koniec dodajemy pokruszony ser Feta, dokładnie mieszamy.

P1080168

P1080173

P1080179

Rozgrzewamy patelnię grillową, na której podsmażamy pierogi (bez dodatku tłuszczu).

anigif

Oceń
7.8/10. Oddano 15 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię