Opinie

  1. Warte dodania jest również rozróżnienie pomiędzy dostępnymi na rynku ogórkami KWASZONYMI a kiszonymi. Te pierwsze nie posiadają dobroczynnych substancji oraz naturalnej witaminy C. Proszę uważnie wybierać w sklepie, ponieważ niestety większość obecnych w naszych sklepach przetworzonych ogórków to niestety te zakwaszone, oddziałują one większych ilościach nawet szkodliwie na naszą florę bakteryjną w jelitach.

  2. ogórki kiszone i B12 hehheh

    1. To prawda, niewielkie ilości tej witaminy znajdują się także w przetworach warzywnych zawierających kwas mlekowy, takich jak kiszona kapusta czy kiszone ogórki.

  3. Sok woda z kiszonych ogórków oraz sok z kiszonej kapusty to najlepszy i najtańszy sposób na odbudowanie flory bakteryjnej w jelitach, poprawy działania żoładka poprzez naturalne jego zakwaszenie, pozbycie się toksyn z organizmu. Z najnowszych badań wynika ,że 90% populacji na świecie ma niedokwaszony żoładek z powodu niewłaściwego odżywiania min spożywanie słodyczy. Słodycze oraz wiekszość produktów wysokoprzetworzonych ,które obecnie spożywamy powodują odkwaszenie żoładka co powoduje zmianę PH żoładka na mało kwaśny co z kolei wywołuje niekontrolowane wylewanie się treści żołądka jego kwasu na przełuk, ponieważ jego naturalna ochrona przed żoładkiem zwyczajnie głupieje w takiej sytuacji bo dostaje informację ,że PH w żołądku jest małokwasowe więc teoretycznie nie jest groźne dla przełyku więć ta jakby śluza pomiędzy przełykiem a żołądkiem zostaje otwarta na tyle ,że kwasy z żołądka wylewają się do przełyku i powstaje zgaga, którą leczy się poprze ztabletki zobojętniające jeszcze bardziej kwas który się wylewa do przełyku co tylko chwilowo przynosi ulgę jednak na dłuższą metę jeszcze bardziej degeneruje równowage zasadowo-kwasową w organiżmie i z czasem prowadzi do zaburzeń w trawieniu co jest szczególnie niebezpieczne w przypadku białek,które są zawsze trudne do strawienia bo może prowadzić do powstania wielu przewlekłych chorób jak anemia, zapalenie stawów, bóle reumatyczne, problemy z trzustką itp.

    1. Hmmm, jakkolwiek zgadzam się z opinią co do ogórków kiszonych i jestem ich wielką fanką (tak jak większości kiszonek), to wydaje mi się, że większość osób dzisiaj ma raczej zakwaszony organizm, a nie niedokwaszony….? Czy odkwaszenie żołądka powoduje zakwaszenie organizmu? … proszę o odpowiedź, bo chyba nie rozumiem 🙁

      1. Zakwaszenie żołądka a organizmu to 2 różne sprawy w żołądku musi być bardzo kwaśno inaczej organizm nie przetworzyć b12 żelaza i td a organizm natomiast nie może być zakwaszone wszystko co kwaśne odkwasza organizm a produkty takie jak chce mięso kawa słodycze itd mocno zakwaszaja organizm

      2. Zakwaszenie zolodka i zakwaszenie organizmu to dwie tozne rzeczy. Zakwaszenie zoladka musi byc odpowienio silne, a jak nie, to masz slabe trawienie i zgage. Zgaga to objaw niedokwaszenia.

  4. Wiadomo nie od dziś

  5. Tylko kiszonki polecam ogorki czosnek pomidory cebula wszystko co można ukisic w domu sa to wspaniale produkty ale własne kiszenie bez dodatkow sklepowych polecakiszenie domowe wspaniale na cukrzyce serce chore dna moczanowa polecam i zycze smacznego namawiam do spozywania kiszeniakow!!!!!!!

  6. ogórki kiszone i kapusta kiszona to przede wszystkim dawka bakterii jelitowych. To w zasadzie jedyne projelitowe naturalne bakterie występujące w pokarmie. Jogurt kupny to śmieć.
    Jogurt domowy odpowiednio przyrządzony też coś bakterii mlekowych zawiera.

    1. Tak kiszonki to bogate źródło cennych dla zdrowia probiotyków. Polecamy lekturę artykułu na ten temat. Dziś na rynku dostępne jest wiele rodzajów jogurtów, warto przed zakupem zapoznać się z naszym rankingiem, aby wybrać ten najbardziej wartościowy.

  7. jest super

    1. Dziękujemy 🙂

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *