Jesteś na:

Meksykańska tortilla

16 18 20

 

Wszystkim wielbicielom ostrych dań polecam meksykańską tortillę. Szybka oraz prosta w przygotowaniu potrawa, która może stanowić posiłek na wynos.

Składniki

Pierś z indyka, bez skóry (zmielona) 300 g

Pomidory z puszki 200 g

Kukurydza konserwowa 3 łyżki

Fasola czerwona 4 łyżki

Czosnek 2 ząbki

Placek tortilla (pełnoziarnisty) – 4 sztuki

Ser Mozzarella 1 kulka (240 g)

Olej rzepakowy 1 łyżka

Gałka muszkatołowa

Chili

Oregano

Cynamon

Papryka słodka

Sól

Sposób przygotowania:

Na łyżce oleju podsmażyć mięso mielone z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Pomidory z puszki zmiksować, a następnie dodać do mięsa wraz z kukurydzą, fasolą i przyprawami. Całość dusić pod przykryciem (około 15 minut).  Na placek tortilli wyłożyć farsz, a następnie całość posypać startym serem Mozzarella i zwinąć. Gotową tortille zapiekać przez 15 minut w 170 stopniach.

Oceń
9.2/10. Oddano 13 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię