Jesteś na:
inne wydarzenie

Zdrowe odżywianie kobiet w ciąży

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
24 czerwca 2016
18:00
Czas zakończenia:
20:00
Gdzie:
BioBazar Fabryka Norblina
ul.Żelazna 51/53
Warsaw, mazowieckie, Polska
Organizatorzy:
kreaturnakuchnia.pl
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Gorąco zapraszamy na wykład \"Zdrowe odżywianie kobiet w ciąży\".

Podczas wykładu będzie można poznać:

• holistyczne podejście do ciąży i porodu oraz to jaki ma wpływ matka na dziecko już w okresie prenatalnym

• podstawowe zasady zdrowego odżywiania w czasie ciąży

• zasady programowania zdrowych nawyków żywieniowych u dziecka - już w okresie ciąży, czyli np.: co zrobić, aby dziecko lubiło warzywa

• wytyczne jak w okresie prenatalnym inwestować w zdrowie naszego dziecka

• produkty, które powinny znaleźć się w diecie i takie których należy unikać (aby np.: nie wypłukiwać wapnia z organizmu)

• „tajemnicę” co zrobić, aby nadmiernie nie przytyć w czasie ciąży

• Przyprawy oraz bezpieczne zioła jakie warto stosować w okresie ciąży

• zasady, jakimi należy się kierować, aby uniknąć dolegliwości ciążowych, a jeżeli już powstały, to jak je złagodzić/wyleczyć dietą (np.: jak wyjść z anemii ciążowej)

• proste zdrowe, wiosenne przepisy na okres ciąży

Termin wykładu: 24.06. 2016r. (piątek), w godzinach 18:00-20:00.

Miejsce wykładu: BioBazar, ul. Żelazna 51/53

Koszt wykładu: 80 zł/os.

Obowiązują zapisy (do czwartku 23.06, do godziny 12:00) pod numerem 600 043 086

lub pod adresem e-mail: [email protected]

Każdy z Uczestników otrzyma skrypt z najważniejszymi informacjami z warsztatu oraz z przepisami.

OSOBA PROWADZĄCA:

Katarzyna Pefew – z wykształcenia psycholog społeczny i dziennikarz; ukończyła studia podyplomowe Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne na SGGW w Warszawie; uczestniczka licznych warsztatów z Dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej oraz szkolenia z Totalnej Biologii; autorka bloga o bajkowym jedzeniu dla dzieci i ich zdrowym odżywianiu www.kreaturnakuchnia.pl i fb/KreaturnaKuchnia , który w 2016r. został uhonorowany tytułem „Blog Przyjazny dla Alergika” magazynu „Hipoalergiczni”; założycielka i Prezeska Fundacji Jabłko i Dynia – zajmującej się edukacją zdrowego żywienia, fb/Fundacja Jabłko i Dynia (wcześniejsza nazwa Fundacja Warzyła Sroczka); prywatnie mama Mai – 6 lat i Jaśminy – 5 lat.

Od 3 lat prowadzi wykłady o zdrowym odżywianiu dla dorosłych oraz warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych, jak również indywidualne konsultacje dietetyczne. Przeszkoliła już setki rodziców i rzesze dzieci, podczas wielu działań Kreaturnej Kuchni oraz Fundacji Jabłko i Dynia.

Dodano: 21 czerwca 2016
Data aktualizacji: 21 czerwca 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.