Jesteś na:
szkolenie

Zdrowa mama, zdrowe dziecko - czyli sztuka prawidłowego żywienia dzieci

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
05 czerwca 2016
09:30
Czas zakończenia:
17:00
Gdzie:
Pomorska 10/9
Kraków, małopolskie, Polska
Strona www:
http://www.4active.eu/10-szkolenia-dla-dietetykow-lekarzy-specjalistow/64-zdrowa-mama-zdrowe-dziecko-4.html
Regulamin:
Pobierz
Organizatorzy:
4Active Nature Medicine Technology Tel.: +48 12 399 43 34 E-mail: [email protected]
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Dieta kobiety w ciąży ma wpływ na zdrowie dziecka - to oczywiste, ale właściwe żywienie dziecka często bywa sztuką. Wiedzą o tym doskonale wszyscy rodzice. Jak to zrobić, aby jedzenie zawierało wszystkie niezbędnie do rozwoju młodego organizmu składniki i jeszcze dziecko chciało to zjeść? To szkolenie zostało przygotowane specjalnie po to, aby najnowszą wiedzę z różnych źródeł połączyć z praktyką i przekazać Państwu do natychmiastowego wykorzystania.

 

Dla kogo

Warsztaty są przeznaczone dla specjalistów z dziedziny medycyny i żywienia, czyli dietetyków, żywieniowców, lekarzy oraz innych osób zainteresowanych wpływem diety na stan zdrowia.

 

Program szkolenia

Cześć I sobota

1. Jak dieta wpływa na płodność kobiety i mężczyzny

2. Hormony a dieta

3. Dieta na każdy trymestr ciąży - praktyczne wskazówki

4. Jak flora jelitowa matki wpływa na rozwój alergii i nadwagi u dziecka

5. Czy kwas foliowy jest dobry dla wszystkich?

6. Dieta matki alergiczki i wegetarianki

7. Super foods dla matki karmiącej

8. Karmimy niemowlę – jakie mleko najlepsze?

 

Część II niedziela

9. Zdrowa dieta dziecka - co to oznacza?

10. Źródła wapnia w diecie malucha

11. Produkty z pełnego przemiału - czy na pewno są zdrowe dla dziecka?

12. Najważniejsze witaminy i minerały

13. Związek diety z koncentracją, tempo nauki, agresja i nadpobudliwość u dzieci - przegląd najnowszych badań

14. Jak prawidłowa dieta pomaga wyjść z alergii

15. Jak wzmocnić dietą odporność dziecka - praktyczne wskazówki

16. Odchudzamy otyłe dziecko i co powinien jeść mały sportowiec

 

Certyfikat

Wszyscy Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia.

 

Informacje organizacyjne

W trakcie warsztatu dostępny dla Uczestników jest barek kawowy (kawa i herbata, woda mineralna, ciasteczka), a na przerwę lunchową zapraszamy o godz. 13:30.

Na 5 dni przed szkoleniem każdy Uczestnik otrzyma wiadomość mailową z potwierdzeniem udziału, dokładnym adresem i informacjami logistycznymi.

W ramach szkolenia zapewniamy materiały szkoleniowe i certyfikat uczestnictwa.

 

Prowadzący

Bożena Pawłowska - absolwentka biologii na Uniwersytecie Jagiellońskim, dietetyk. Specjalista żywienia z zakresu nietolerancji pokarmowej, wykładowca szkoleń z tematu metod immunodiagnostyki. Specjalizuje się w interpretacji wyników badań w kierunku pokarmowo-specyficznych IgG oraz terapii dietą nadwrażliwości i alergii pokarmowej.

Redaktorzy:
Dodano: 17 marca 2016
Data aktualizacji: 23 maja 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Kraków