Zdrowa mama, zdrowe dziecko - czyli sztuka prawidłowego żywienia dzieci
- Kiedy:
-
23 kwietnia 2016
09:30
Czas zakończenia:
17:00 - Gdzie:
-
Pomorska 10/9
Kraków, małopolskie, Polska
- Strona www:
- http://www.4active.eu/szkolenia-dla-dietetykow-lekarzy-specjalistow/62-zdrowa-mama-zdrowe-dziecko-2.html
- Regulamin:
- Pobierz
- Organizatorzy:
- 4Active Nature Medicine Technology Tel.: +48 12 399 43 34 E-mail: [email protected]
- Zapisy:
- brak, bez rezerwacji
Dieta kobiety w ciąży ma wpływ na zdrowie dziecka - to oczywiste, ale właściwe żywienie dziecka często bywa sztuką. Wiedzą o tym doskonale wszyscy rodzice. Jak to zrobić, aby jedzenie zawierało wszystkie niezbędnie do rozwoju młodego organizmu składniki i jeszcze dziecko chciało to zjeść? O tym, co to jest zdrowa dieta dla maluszka i jaki ma wpływ na zdrowie, odporność, rozwój i zachowanie dziecka będziemy mówić na szkoleniu.
Dla kogo
Warsztaty są przeznaczone dla specjalistów z dziedziny medycyny i żywienia, czyli dietetyków, żywieniowców, lekarzy oraz innych osób zainteresowanych wpływem diety na stan zdrowia.
Program szkolenia
Zdrowa dieta dziecka - co to oznacza?
Źródła wapnia w diecie malucha
Produkty z pełnego przemiału - czy na pewno są zdrowe dla dziecka?
Najważniejsze witaminy i minerały
Związek diety z koncentracją, tempo nauki, agresja i nadpobudliwość u dzieci - przegląd najnowszych badań
Jak prawidłowa dieta pomaga wyjść z alergii
Jak wzmocnić dietą odporność dziecka - praktyczne wskazówki
Odchudzamy otyłe dziecko i co powinien jeść mały sportowiec
Certyfikat
Wszyscy Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia.
Informacje organizacyjne
W trakcie warsztatu dostępny dla Uczestników jest barek kawowy (kawa i herbata, woda mineralna, ciasteczka), a na przerwę lunchową zapraszamy o godz. 13:30.
Na 5 dni przed szkoleniem każdy Uczestnik otrzyma wiadomość mailową z potwierdzeniem udziału, dokładnym adresem i informacjami logistycznymi.
W ramach szkolenia zapewniamy materiały szkoleniowe i certyfikat uczestnictwa.
Prowadzący
Bożena Pawłowska - absolwentka biologii na Uniwersytecie Jagiellońskim, dietetyk. Specjalista żywienia z zakresu nietolerancji pokarmowej, wykładowca szkoleń z tematu metod immunodiagnostyki. Specjalizuje się w interpretacji wyników badań w kierunku pokarmowo-specyficznych IgG oraz terapii dietą nadwrażliwości i alergii pokarmowej.
-
Joanna Administrator
Data aktualizacji: 26 lutego 2016
