Jesteś na:
szkolenie

Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
05 marca 2016
09:00
Gdzie:
Oświata. Spółdzielnia pracy
ul. Piłsudzkiego 31
Rzeszów, podkarpackie, Polska
Strona www:
http://www.szkoleniadietetyka.pl/szkolenia/31-zastosowanie-dietetyki-w-terapii-onkologicznej-rzeszow
Organizatorzy:
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Dieta w chorobie nowotworowej jest jednym z elementów terapii, dzięki któremu otrzymujemy lepsze wyniki i wyższą skuteczność podstawowego leczenia. Szkolenie pt. „Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej\" ma na celu zapoznanie uczestników z zasadami żywienia obowiązującymi zarówno w trakcie leczenia choroby nowotworowej, jak i po jego zakończeniu, co pozwoli na bardziej efektywną pracę dietetyka z pacjentem onkologicznym.

Program szkolenia:

1. Podstawowe informacje dotyczące chorób nowotworowych.

2. Wpływ żywności i żywienia na powstawanie nowotworów.

3. Witaminy a choroby nowotworowe - czy stosowanie witamin jest wskazane w prewencji chorób nowotworowych oraz w trakcie ich leczenia?

4. Żywienie w chorobie nowotworowej: - najważniejsze mity dotyczące żywienia, - zasady żywienia w zależności od stanu zdrowia pacjenta, stosowanego leczenia (chemioterapia, radioterapia, przeszczepienie komórek krwiotwórczych), występujących dolegliwości, - zasady żywienia obowiązujące po zakończeniu leczenia, - trudności z którymi może spotkać się dietetyk w trakcie pracy z pacjentem onkologicznym.

5. Najpopularniejsze diety alternatywne stosowane przez pacjentów: - terapia Gersona, - dieta dr Budwig, - dieta dr Ewy Dąbrowskiej, - inne.

6. Omówienie przykładowych przypadków oraz dyskusja.

Cennik szkolenia

Studenci do 26 roku życia 250 zł
Doktoranci do 30 roku życia 270 zł
Pozostali 300 zł
Dodano: 1 grudnia 2015
Data aktualizacji: 4 grudnia 2015
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Rzeszów

04.03.2017, Rzeszów trening