Jesteś na:
szkolenie

Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
23 stycznia 2016
09:30
Gdzie:
AP Edukacja
ul. Stawowa 11
Katowice, śląskie, Polska
Strona www:
http://www.szkoleniadietetyka.pl/szkolenia/19-zastosowanie-dietetyki-w-terapii-onkologicznej-katowice
Organizatorzy:
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Dieta w chorobie nowotworowej jest jednym z elementów terapii, dzięki któremu otrzymujemy lepsze wyniki i wyższą skuteczność podstawowego leczenia. Szkolenie pt. „Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej" ma na celu zapoznanie uczestników z zasadami żywienia obowiązującymi zarówno w trakcie leczenia choroby nowotworowej, jak i po jego zakończeniu, co pozwoli na bardziej efektywną pracę dietetyka z pacjentem onkologicznym.

Program szkolenia:

1. Podstawowe informacje dotyczące chorób nowotworowych.

2. Wpływ żywności i żywienia na powstawanie nowotworów.

3. Witaminy a choroby nowotworowe - czy stosowanie witamin jest wskazane w prewencji chorób nowotworowych oraz w trakcie ich leczenia?

4. Żywienie w chorobie nowotworowej:

- najważniejsze mity dotyczące żywienia,

- zasady żywienia w zależności od stanu zdrowia pacjenta, stosowanego leczenia (chemioterapia, radioterapia, przeszczepienie komórek krwiotwórczych), występujących dolegliwości,

- zasady żywienia obowiązujące po zakończeniu leczenia,

- trudności z którymi może spotkać się dietetyk w trakcie pracy z pacjentem onkologicznym.

5. Najpopularniejsze diety alternatywne stosowane przez pacjentów:

- terapia Gersona,

- dieta dr Budwig,

- dieta dr Ewy Dąbrowskiej,

- inne.

6. Omówienie przykładowych przypadków oraz dyskusja.

Cennik szkolenia

Studenci do 26 roku życia 250 zł
Doktoranci do 30 roku życia 270 zł
Pozostali 300 zł
Dodano: 1 grudnia 2015
Data aktualizacji: 3 grudnia 2015
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.