Jesteś na:
szkolenie

Wykład Dieta w alergiach

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
30 marca 2016
17:30
Czas zakończenia:
19:30
Gdzie:
Przedszkole Pracowni Rodziny Madurar
ul. Felińskiego 13
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/465256233664886/
Organizatorzy:
kreaturnakuchnia.pl Tel.: 600 043 086 E-mail: [email protected]
Zapisy
płatne na miejscu
cena: 80.00 zł (dostępne rabaty ? 65 zł dla Rodziców z Madurar )
termin: 29.03.2016

Kreaturna Kuchnia i Fundacja Warzyła Sroczka serdecznie zapraszają na wykład Dieta w alergiach

 

Podczas wykładu będzie się można dowiedzieć:

• jakie są możliwe źródła alergii

• jakie produkty nas mogą uczulać i dlaczego

• co się kryje pod pojęciem diety bezglutenowej, bezmlecznej (bezlaktozowej i bezkazeinowej) i bezjajecznej

• czym zastąpić najpowszechniej alergizujące produkty jak gluten, mleko, czy jaja

• co zrobić, aby dieta eliminacyjna nie stała się dietą niedoborową

• jaki jest mechanizm powstawania alergii wg totalnej biologii

• psychosomatyczne podejście do alergii i chorób typu AZS (Atopowe Zapalenie Skóry)

• jak pozbyć się objawów alergii, a także samej alergii

 

Po wykładzie zapraszamy jeszcze na ok. 20-minutowy pokaz sklepu internetowego www.alfa-koszyk.pl , przez który można zakupić zdrową żywność - dostępne gotowe produkty znacząco ułatwiające życie (również dla osób zmagających się z różnymi alergiami, czy nietolerancjami). Sklep zaprosi też uczestników wykładu na konkurs – trzy osoby będą mogły wygrać / wylosować po jednym alfa-produkcie – czyli coś gotowego bez dodatków chemicznych (zdrowego).

 

Każdy z Uczestników otrzyma skrypt z najważniejszymi informacjami z wykładu.

 

Obowiązują zapisy (do wtorku 29.03 do 11:00) drogą mailową bądź telefoniczną.

Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

OSOBA PROWADZĄCA:

Katarzyna Pefew – z wykształcenia psycholog społeczny (SWPS) i dziennikarz (UW); ukończyła studia podyplomowe Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne na SGGW w Warszawie; uczestniczka licznych warsztatów z Dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej; autorka bloga o bajkowym jedzeniu dla dzieci i ich zdrowym odżywianiu www.kreaturnakuchnia.pl i fb/KreaturnaKuchnia ; współzałożycielka i Prezeska Fundacji Warzyła Sroczka – zajmującej się edukacją zdrowego żywienia, www.warzylasroczka.org i fb/FundacjaWarzyłaSroczka; prywatnie mama Mai – 6 lat i Jaśminy – 5 lat. 

Od ok 3 lat prowadzi wykłady o zdrowym odżywianiu dla dorosłych oraz warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Przeszkoliła już setki dorosłych i rzesze dzieci, podczas wielu działań Kreaturnej Kuchni oraz Fundacji Warzyła Sroczka.

Redaktorzy:
Dodano: 11 marca 2016
Data aktualizacji: 11 marca 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa