Jesteś na:
szkolenie

Wykład Dieta w alergiach

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
30 marca 2016
17:30
Czas zakończenia:
19:30
Gdzie:
Przedszkole Pracowni Rodziny Madurar
ul. Felińskiego 13
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/465256233664886/
Organizatorzy:
kreaturnakuchnia.pl Tel.: 600 043 086 E-mail: [email protected]
Zapisy
płatne na miejscu
cena: 80.00 zł (dostępne rabaty ? 65 zł dla Rodziców z Madurar )
termin: 29.03.2016

Kreaturna Kuchnia i Fundacja Warzyła Sroczka serdecznie zapraszają na wykład Dieta w alergiach

 

Podczas wykładu będzie się można dowiedzieć:

• jakie są możliwe źródła alergii

• jakie produkty nas mogą uczulać i dlaczego

• co się kryje pod pojęciem diety bezglutenowej, bezmlecznej (bezlaktozowej i bezkazeinowej) i bezjajecznej

• czym zastąpić najpowszechniej alergizujące produkty jak gluten, mleko, czy jaja

• co zrobić, aby dieta eliminacyjna nie stała się dietą niedoborową

• jaki jest mechanizm powstawania alergii wg totalnej biologii

• psychosomatyczne podejście do alergii i chorób typu AZS (Atopowe Zapalenie Skóry)

• jak pozbyć się objawów alergii, a także samej alergii

 

Po wykładzie zapraszamy jeszcze na ok. 20-minutowy pokaz sklepu internetowego www.alfa-koszyk.pl , przez który można zakupić zdrową żywność - dostępne gotowe produkty znacząco ułatwiające życie (również dla osób zmagających się z różnymi alergiami, czy nietolerancjami). Sklep zaprosi też uczestników wykładu na konkurs – trzy osoby będą mogły wygrać / wylosować po jednym alfa-produkcie – czyli coś gotowego bez dodatków chemicznych (zdrowego).

 

Każdy z Uczestników otrzyma skrypt z najważniejszymi informacjami z wykładu.

 

Obowiązują zapisy (do wtorku 29.03 do 11:00) drogą mailową bądź telefoniczną.

Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

OSOBA PROWADZĄCA:

Katarzyna Pefew – z wykształcenia psycholog społeczny (SWPS) i dziennikarz (UW); ukończyła studia podyplomowe Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne na SGGW w Warszawie; uczestniczka licznych warsztatów z Dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej; autorka bloga o bajkowym jedzeniu dla dzieci i ich zdrowym odżywianiu www.kreaturnakuchnia.pl i fb/KreaturnaKuchnia ; współzałożycielka i Prezeska Fundacji Warzyła Sroczka – zajmującej się edukacją zdrowego żywienia, www.warzylasroczka.org i fb/FundacjaWarzyłaSroczka; prywatnie mama Mai – 6 lat i Jaśminy – 5 lat. 

Od ok 3 lat prowadzi wykłady o zdrowym odżywianiu dla dorosłych oraz warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Przeszkoliła już setki dorosłych i rzesze dzieci, podczas wielu działań Kreaturnej Kuchni oraz Fundacji Warzyła Sroczka.

Redaktorzy:
Dodano: 11 marca 2016
Data aktualizacji: 11 marca 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa

27.05.2017, Ursus, Warszawa, Poland inne wydarzenie
27.05.2017, Warszawa szkolenie
10.06.2017, Rajszew szkolenie
11.06.2017, Warszawa szkolenie
18.06.2017, Warszawa szkolenie
01.07.2017, Warszawa, Włochy szkolenie
22.07.2017, Warszawa szkolenie
12.08.2017, Włochy, Warszawa inne wydarzenie