Jesteś na:
szkolenie

Współczesna dietetyka - postępy i doniesienia

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
19 marca 2016
10:00
Gdzie:
Centrum Szkoleniowe \"Pankiewicza\"
ul. Jana Pankiewicza 3
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://www.szkoleniadietetyka.pl/szkolenia/29-wspolczesna-dietetyka-postepy-i-doniesienia-warszawa
Organizatorzy:
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Czy współczesna żywność zwiększa ryzyko otyłości i chorób dietozależnych? Jak modyfikacja żywności i stosowane opakowania do jej przechowania wpływają na nasze zdrowie? Które produkty GMF (Genetic Modified Food) są w Polsce uprawiane a jakie są dostępne na rynku polskim? Czy wszystkie zamienniki cukru są bezpieczne? Jak wykorzystać w praktyce nutrigenomikę i nutrigenetykę w pracy z pacjentem? W której żywności znajdują się substancje endokrynnie czynne? Na wszystkie pytania znajdziemy odpowiedź podczas szkolenia \"Współczesna dietetyka - postępy i doniesienia.Plan szkolenia: 1. Historia dietetyki i żywienia. 2. Od norm żywienia do genomiki żywienia. Jak przygotować spersonalizowaną dietę? 3. Żywność funkcjonalna i  jej wykorzystanie w chorobach żywieniowozależnych. 4. Sztuczne substancje słodzące - czy są szansą na schudnięcie? Odniesienie do statusu PTBO, omówienie substancji słodzących: naturalnych i syntetycznych. Czy wszystkie są bezpieczne dla naszego zdrowia? 5. Miejsce dla żywności genetycznie modyfikowanej na rynku spożywczym w Polsce: - krótka charakterystyka GMF (Genetic Modified Food). GMF dostępne w Polsce - omówienie jak się tworzy GMF - kontrowersje - omówienie przykładów badań - dyskusja - za i przeciw 6. Zanieczyszczenia żywności i wody - nowe zagrożenia: - opakowania - przegląd bezpiecznych i tych niebezpiecznych - związki esrogenopodobne w żywności i wodzie - Bisfenol - przetrwałe związki organiczne w żywności - tkanka tłuszczowa jako kumulator związków niebezpiecznych - dyskusja 7. Substancje endokrynnie czynne (EDCs): - obesogeny XXI wieku? - gdzie się znajdują EDCs? - dyskusja 8. Ortoreksja: - narzędzia diagnostyczne w gabinecie dietetyka

Cennik szkolenia

Studenci do 26 roku życia 250 zł
Doktoranci do 30 roku życia 270 zł
Pozostali 300 zł
Dodano: 1 grudnia 2015
Data aktualizacji: 1 grudnia 2015
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa