Jesteś na:
szkolenie

Wegańskie sery, masło i mleko

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
16 września 2017
10:00
Czas zakończenia:
14:00
Gdzie:
Studio Kulinarne Małe Przyjemności
Dzielna 15
Warszawa, mazowieckie, Polska
Organizatorzy:
Alicja w krainie warzyw
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 250.00 zł

Nie oszukujmy się większości z nas po przejściu na weganizm brakowało sera :). Nie wiemy z czym pić kawę, czym smarować pieczywo, ale nie lękajcie się wszystko można zastąpić zdrowszą i często smaczniejszą alternatywą.

Ten warsztat jest dla Ciebie jeśli:

• Chcesz poznać roślinne zamienniki nabiału

• Chcesz nauczyć się prostych i szybkich przepisów

• Masz alergię na nabiał lub alergika w rodzinie i chcesz poznać nowe przepisy

• Szukasz nowych smaków, inspiracji, przypraw

• Chcesz dowiedzieć się co jeść żeby uniknąć niedoborów odstawiając nabiał

Zapraszam Was na warsztat na którym poznacie tajniki wegańskiego nabiału. Jak to zwykle u mnie bywa wszystko będzie proste do bólu, łatwe do powtórzenia w domu i szybkie. Jeśli nie jesteście na diecie wege, a chcecie poznać nowe smaki, przyjdźcie tym bardziej.

Podczas warsztatu oprócz części praktycznej polegającej na przygotowaniu tych wszystkich smakołyków, będziemy mieli okazję porozmawiać o tym co jeść żeby dostarczyć sobie składniki, które

mogą być niedoborowe po rezygnacji z nabiału, jak planować pracę w kuchni żeby zajęła jak najmniej czasu, jakie przyprawy będą nam potrzebne, gdzie można je kupić itp.

Przygotujemy m.in.:

• Serek „topiony”

• Serek „feta”

• Twarożek na słodko z rodzynkami i cynamonem

• Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

• Masło jaglane

• Masło orzechowe

• Mleko owsiane

• Mleko jaglane

• Mleka z orzechów

• Tofu

• Mleko sojowe

Warsztat poprowadzę ja, czyli Alicja Szepietowska, na diecie wegetariańskie od 18 lat, od 8 na diecie wegańskiej. W ciągu ostatnich dwóch lat przeprowadziłam ponad 50 warsztatów, pokazów i szkoleń na temat kuchni roślinnej. Prowadzę blog Alicja w krainie warzyw www.alicjawkrainiewarzyw.com gotuję wegańsko dla siebie i na zamówienie. Jestem trenerką, co ułatwia mi budowanie kontaktu z grupą i jej zaangażowania, natomiast do dziś nie umiem wpłynąć na grupę żeby nie podjadała.

Warsztat odbędzie się 16 września 2017 r. w godzinach 10.00 – 14.00 w Studio Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie.

Inwestycja to 230 zł przy płatności do 31 sierpnia, 250 zł po tym terminie.

Jeśli już się spotkaliśmy na którymś z moich warsztatów to przy zapisie do 31 sierpnia płacisz 210 zł za bilet, a po tym terminie 230 zł.

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

Dane do przelewu

Alicja Szepietowska – warsztaty, szkolenia

Nr konta 72195000012006224888700001

w tytule: 16.09

Jak się zapisać: prześlij zgłoszenie: imię, nazwisko, adres email oraz potwierdzenie przelewu na adres [email protected]

Jeśli masz dodatkowe pytania napisz [email protected] lub zadzwoń do mnie 506 269 997

Redaktorzy:
Dodano: 12 września 2017
Data aktualizacji: 12 września 2017
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa

07.10.2017, Warszawa warsztaty kulinarne
18.11.2017, Warszawa inne wydarzenie