Jesteś na:
szkolenie

Szkolenie dla dietetyków: Rola emocji w jedzeniu

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
25 listopada 2017
09:00
Czas zakończenia:
16:00
Gdzie:
Warsaw, Masovian Voivodeship, Poland
Warszawa, mazowieckie, Polska
Organizatorzy:
Instytut Sanvita – Sylwia Leszczyńska
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 250.00 zł (dostępne rabaty ? 190 zł w przypadku wysłania zgłoszenia wraz z potwierdzeniem wpłaty do 31.10 230 zł Cena dla studentów i grup>3 os )

Oferujemy szkolenia w kameralnych grupach, w formie warsztatowej, a podczas szkoleń każdy ma możliwość do indywidualnej pracy z prowadzącym. _____________________________________________________________________ Rola emocji w jedzeniu Badania naukowe potwierdzają codzienne obserwacje, że takie emocje, jak gniew, strach, smutek czy radość mają wpływ na zachowania żywieniowe ludzi. Jeśli w swojej pracy obserwujecie Państwo, że Wasi pacjenci odstępują od realizacji zaleceń dietetycznych i jadłospisu w sytuacjach stresowych lub u osób cierpiących na zaburzenia odżywiania nawrót objawów pojawia się w trudnych momentach życia- jesteście świadkami wpływu emocji na sposób jedzenia. Specjalistów zainteresowanych poszerzeniem wiedzy na temat roli emocji w jedzeniu oraz chcących zdobyć konkretne umiejętności pracy z pacjentami jedzącymi emocjonalnie, zapraszamy na warsztaty. Plan szkolenia - 7 godzin: • ABC emocji: - Po co nam emocje - Samoświadomość dotycząca własnych emocji - W jaki sposób pomóc pacjentowi rozpoznawać i radzić sobie z trudnymi emocjami • Związek między myślami, uczuciami i zachowaniami: - W jaki sposób myśli wpływają na uczucia i zachowania - Rozpoznawanie i radzenie sobie z negatywnymi myślami • Głód emocjonalny a głód fizyczny: - Rozpoznawanie sygnałów wewnętrznych organizmu: sygnałów fizjologicznych oraz emocji - Jak pomóc pacjentowi nauczyć się rozpoznawać i odróżniać głód emocjonalny, głód fizyczny oraz pragnienie • Jedzenie emocjonalne (emotional eating) - W jaki sposób pozytywne a w jaki negatywne emocje wpływają na sposób jedzenia • Rodzaje emocji mających wpływ na spożywanie pokarmu - Poza żywieniowe funkcje jedzenia - Błędne przekonania na temat jedzenia • Jak wspólnie z pacjentem rozpoznać i obalić jego „mitologię żywieniową” i zastąpić ją racjonalnymi przekonaniami Warsztat prowadzony będzie w oparciu o ćwiczenia praktyczne, opisy przypadków oraz przegląd badań na temat roli emocji w jedzeniu. PROWADZĄCY: Małgorzata Kaczyńska, mgr psychologii, psychodietetyk Ukończyła z wyróżnieniem Wydział Psychologii ze specjalizacją Psychoterapia na Uniwersytecie Warszawskim. Jest także absolwentką studiów podyplomowych na kierunku Psychodietetyka Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej oraz ukończyła szkolenie psychoterapeutyczne organizowane przez centrum szkoleniowe MABOR (szkolenie posiada atest Sekcji Terapii Rodzin i Sekcji Naukowej Psychoterapii Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego). Przez kilka lat była Członkiem Zarządu Polskiego Towarzystwa Terapii Motywującej. Posiada certyfikat terapeuty motywującego Polskiego Towarzystwa Terapii Motywującej (Certyfikat Nr 15). Ma kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu warsztatów psychodietetycznych dla dietetyków i specjalistów żywienia. Patronem medialnym warsztatów jest Współczesna Dietetyka – specjalistyczne czasopismo dla dietetyków i profesjonalistów żywienia. ____________________________________________________________________ CENNIK: Cena promocyjna: 190 zł (w przypadku wysłania zgłoszenia wraz z potwierdzeniem wpłaty do 31.10). Cena dla studentów i grup>3 os.: 230 zł Cena regularna: 250 zł Podczas kursu zapewniamy przerwę kawową, catering, materiały szkoleniowe, a przede wszystkim ogromną dawkę wiedzy! Zgłoszenia proszę wysyłać na adres: [email protected] W temacie maila proszę wpisać tytuł szkolenia, w treści imię i nazwisko, nr telefonu oraz status (student lub grupa >3os./ lub nie), w zalączniku proszę przesłać potwierdzenie wpłaty na szkolenie. Wpłaty należy dokonywać na nr konta: 8111 4020 0400 0035 0271 140917 mBank Instytut Sanvita – Sylwia Leszczyńska Herbu Janina 3/42, 02-972 Warszawa Tytułułem: Warsztaty dla dietetyków: Rola emocji w jedzeniu

Redaktorzy:
Dodano: 3 października 2017
Data aktualizacji: 3 października 2017
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.