Jesteś na:
szkolenie

Kurs Dieta bez glutenu połączony z warsztatami kulinarnymi

Wróć do kalendarza

Wykład pt.: Jakie zmiany powinieneś wprowadzić w swojej kuchni, by odżywiać się zdrowo. Praktyczne wskazówki do zastosowania od razu!

Informacje
Kiedy:
07 maja 2016
09:00
Czas zakończenia:
16:00
Gdzie:
Centrum Holistic
ul. Warszawska 81
Rzeszów, podkarpackie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/212675022410442/
Organizatorzy:
HOLISTIC - Centrum Edukacji i Aktywności fizycznej Tel.: 537 111 228 E-mail: [email protected]
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć

Gluten – wszędzie o nim głośno, w prasie, w internecie. alergia, nietolerancja, celiakia, a nawet przyczyna otyłości?

 

Czym jest gluten? jak oddziałuje na zdrowie? czy jego eliminacja z diety jest korzystna?

 

Na szkolenie zapraszamy: dietetyków , lekarzy, edukatorów zdrowego stylu życia, fizjoterapeutów , studentów i wszystkich zainteresowanych tematyką

 

09:00 - 13:00 - Część teoretyczna.

13.00-16.00 - Warsztaty kulinarne.

 

Podczas szkolenia dowiesz się m in.:

Czym jest gluten, gdzie występuje, jakie ma zastosowanie w przemyśle spożywczym?

Jaka jest różnica między alergią, a nietolerancją na gluten?

Czym jest celiakia i jak ją zdiagnozować oraz leczyć?

Czy dieta bezglutenowa jest korzystna dla wszystkich?

Czy eliminacja glutenu wpływa na redukcje masy ciała ?

Fakty i mity na temat diety bez glutenu.

Część teoretyczną kursu poprowadzi mgr inż. Natalia Litwa Dietetyk, doradca ds. żywienia

 

\\\\\\\"Warsztaty kulinarne: kuchnia bez glutenu!

Podczas warsztatu uczestnicy:

- dowiedzą się w jakich produktach żywieniowych znajduje się gluten, a jakie produkty dostępne w sklepach są bezpieczne dla osób unikających glutenu

- poznają zboża bezglutenowe oraz ich praktyczne zastosowanie w kuchni

- dowiedzą się jak przygotować dania bez glutenu, takie jak: naleśniki, gofry, knedle, pierogi, placki, ciasta, ciasteczka, chleb i inne.

- poznają sekrety bezglutenowych przepisów

 

Wspólnie przygotujemy także proste potrawy bezglutenowe oraz będziemy je degustować.

 

Warsztaty poprowadzi Monika Homa, coach i trener zdrowia, diagnosta nietolerancji pokarmowych, autorka przepisów bezglutenowych.

 

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat ukończenia kursu.

Dla chętnych wydajemy zaświadczenie MEN.

Redaktorzy:
Dodano: 25 lutego 2016
Data aktualizacji: 25 lutego 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Rzeszów

04.03.2017, Rzeszów trening