Jelita to nasz drugi mózg. Choroby przewodu pokarmowego - praktyczne aspekty pracy z pacjentem: diagnostyka i poradnictwo żywieniowe.
Ekspert Edu zaprasza na szkolenie pt. „JELITA TO NASZ DRUGI MÓZG. Choroby przewodu pokarmowego – praktyczne aspekty pracy z pacjentem: diagnostyka i poradnictwo żywieniowe”. Szkolenie zostanie przeprowadzone przez dr n. med. Irenę Dawidiuk - dietetyka, specjalistę I i II stopnia chorób wewnętrznych. Szkolenie pozwala rozszerzyć wiedzę i praktyczne umiejętności wielowymiarowej tematyki medycyny żywienia w chorobach przewodu pokarmowego. Szkolenie przeznaczone jest dla lekarzy, dietetyków oraz pielęgniarek i położnych zainteresowanych tematyką medycyny żywienia.
- Kiedy:
-
18 czerwca 2016
09:00
Czas zakończenia:
17:00 - Gdzie:
-
Hotel Diament Arsenal Palace
Paderewskiego 35
Chorzów, śląskie, Polska
- Strona www:
- http://ekspertedu.pl/2016/05/17/nowosc-zapraszamy-na-szkolenie-jelita-to-nasz-drugi-mozg-choroby-przewodu-pokarmowego-praktyczne-aspekty-pracy-z-pacjentem-w-zakresie-diagnostyki-i-poradnictwa-zywieniowegodietetycznego/ https://www.facebook.com/events/514963898711940/
- Organizatorzy:
- EKSPERT EDU
- Zapisy:
- brak, bez rezerwacji
Szkolenie poprowadzi Pani dr n. med. Irena Dawidiuk - specjalista I i II stopnia chorób wewnętrznych, dietetyk.
Tematyka szkolenia:
• Zobaczyć to, czego pacjent nie powie. Holistyczne podejście do pacjenta - obserwacja pacjenta od momentu kiedy przekracza próg naszego gabinetu. Na co warto zwracać uwagę, jakie sygnały mogą wesprzeć diagnozę i leczenie?
• Nietolerancje pokarmowe – symbol naszych czasów. Jak diagnozować? Testy diagnostyczne dostępne na rynku – plusy i minusy. Wpływ pokarmów na zdrowie człowieka, mechanizmy rozwoju nietolerancji pokarmowej. Postępowanie żywieniowe.
• Zespół nieszczelnego jelita, zespół złego wchłaniania, zespół jelita drażliwego jako choroby cywilizacyjne. Czynniki wpływające na ich rozwój. Jak dobrać właściwą dietę - postępowanie żywieniowe.
• Mleko i produkty pochodne. Wpływ diety wysokobiałkowej na zdrowie człowieka. Czy można inaczej? Postępowanie żywieniowe.
• Dieta niskosalicylanowa. Salicylany – czy mogą szkodzić? Obecność salicylanów w pożywieniu. Kiedy warto rozważyć wprowadzenie diety niskosalicylanowej u pacjenta. Zasady diety.
Informacje organizacyjne:
• Termin składania zgłoszeń: do dnia 04 czerwca 2016 r.
• Zgłoszenia: formularz on-line na stronie www.ekspertedu.pl - sekcja Dietetyka/Medycyna żywienia, zakładka Zgłoszenia
• Cena szkolenia dla jednego uczestnika: 290,- zł.
• Sposób zapłaty: przelewem na nr rachunku 61 1940 1076 3156 7488 0000 0000, w tytule przelewu proszę podać szkolenie 18.06.2016 oraz swoje imię i nazwisko.
• Uwaga – liczba miejsc ograniczona! Ponieważ zależy nam na utrzymaniu wielkości grupy szkoleniowej dającej możliwość dyskusji i dzielenia się własnymi doświadczeniami o uczestnictwie w szkoleniu decyduje kolejność wpłat.
• Podczas szkolenia przewidziana jest przerwa kawowa oraz lunch dla Uczestników.
• Każdy Uczestnik szkolenia otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu.
Data aktualizacji: 20 maja 2016
Wydarzenia - Chorzów
