Jesteś na:
  • Strona główna
  • Kalendarz
  • Jelita to nasz drugi mózg. Choroby przewodu pokarmowego - praktyczne aspekty pracy z pacjentem: diagnostyka i poradnictwo żywieniowe.
szkolenie

Jelita to nasz drugi mózg. Choroby przewodu pokarmowego - praktyczne aspekty pracy z pacjentem: diagnostyka i poradnictwo żywieniowe.

Wróć do kalendarza

Ekspert Edu zaprasza na szkolenie pt. „JELITA TO NASZ DRUGI MÓZG. Choroby przewodu pokarmowego – praktyczne aspekty pracy z pacjentem: diagnostyka i poradnictwo żywieniowe”. Szkolenie zostanie przeprowadzone przez dr n. med. Irenę Dawidiuk - dietetyka, specjalistę I i II stopnia chorób wewnętrznych. Szkolenie pozwala rozszerzyć wiedzę i praktyczne umiejętności wielowymiarowej tematyki medycyny żywienia w chorobach przewodu pokarmowego. Szkolenie przeznaczone jest dla lekarzy, dietetyków oraz pielęgniarek i położnych zainteresowanych tematyką medycyny żywienia.

Informacje
Kiedy:
18 czerwca 2016
09:00
Czas zakończenia:
17:00
Gdzie:
Hotel Diament Arsenal Palace
Paderewskiego 35
Chorzów, śląskie, Polska
Strona www:
http://ekspertedu.pl/2016/05/17/nowosc-zapraszamy-na-szkolenie-jelita-to-nasz-drugi-mozg-choroby-przewodu-pokarmowego-praktyczne-aspekty-pracy-z-pacjentem-w-zakresie-diagnostyki-i-poradnictwa-zywieniowegodietetycznego/ https://www.facebook.com/events/514963898711940/
Organizatorzy:
EKSPERT EDU
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Szkolenie poprowadzi Pani dr n. med. Irena Dawidiuk - specjalista I i II stopnia chorób wewnętrznych, dietetyk.

Tematyka szkolenia:

Zobaczyć to, czego pacjent nie powie. Holistyczne podejście do pacjenta - obserwacja pacjenta od momentu kiedy przekracza próg naszego gabinetu. Na co warto zwracać uwagę, jakie sygnały mogą wesprzeć diagnozę i leczenie?

Nietolerancje pokarmowe – symbol naszych czasów. Jak diagnozować? Testy diagnostyczne dostępne na rynku – plusy i minusy. Wpływ pokarmów na zdrowie człowieka, mechanizmy rozwoju nietolerancji pokarmowej. Postępowanie żywieniowe.

Zespół nieszczelnego jelita, zespół złego wchłaniania, zespół jelita drażliwego jako choroby cywilizacyjne. Czynniki wpływające na ich rozwój. Jak dobrać właściwą dietę - postępowanie żywieniowe.

Mleko i produkty pochodne. Wpływ diety wysokobiałkowej na zdrowie człowieka. Czy można inaczej? Postępowanie żywieniowe.

Dieta niskosalicylanowa. Salicylany – czy mogą szkodzić? Obecność salicylanów w pożywieniu. Kiedy warto rozważyć wprowadzenie diety niskosalicylanowej u pacjenta. Zasady diety. 

Informacje organizacyjne:

• Termin składania zgłoszeń: do dnia 04 czerwca 2016 r. 

• Zgłoszenia: formularz on-line na stronie www.ekspertedu.pl - sekcja Dietetyka/Medycyna żywienia, zakładka Zgłoszenia

• Cena szkolenia dla jednego uczestnika: 290,- zł.

• Sposób zapłaty: przelewem na nr rachunku 61 1940 1076 3156 7488 0000 0000, w tytule przelewu proszę podać szkolenie 18.06.2016 oraz swoje imię i nazwisko.

• Uwaga – liczba miejsc ograniczona! Ponieważ zależy nam na utrzymaniu wielkości grupy szkoleniowej dającej możliwość dyskusji i dzielenia się własnymi doświadczeniami o uczestnictwie w szkoleniu decyduje kolejność wpłat.

• Podczas szkolenia przewidziana jest przerwa kawowa oraz lunch dla Uczestników.

• Każdy Uczestnik szkolenia otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu.

Dodano: 20 maja 2016
Data aktualizacji: 20 maja 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.