Jesteś na:
szkolenie

Dieta Autoimmunologiczna

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
05 marca 2016
10:00
Gdzie:
Europrofes
Stawowa 10
Katowice, śląskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/1512020592428171/
Organizatorzy:
Klub Medycyny Funkcjonalnej Tel.: 516444245 www: http://klubmedycynyfunkcjonalnej.pl/
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć facebook

W dobie wzrostu świadomości społeczeństwa w kwestii żywienia i zdrowia coraz częściej odnosimy się do nawyków żywieniowych jako wyznacznika dobrej kondycji fizycznej naszych organizmów. W ostatnim czasie coraz większą popularność zyskuje dieta dla osób z chorobami o podłożu autoagresji, w skrócie AIP [z ang. Autoimmune Protocol].Posiada tyle zwolenników ile przeciwników. Przez niektórych uznawana za cud dzisiejszego sposobu żywienia i powrotu do zdrowia. Inni natomiast upatrują w niej szarlatanizm podważając zasadność rygorystycznych zaleceń. A jaka jest rzeczywistość?

 

Już 5 marca, w Katowicach, odbędzie się szkolenie w tematyce „Dieta na protokole autoimmunologicznym”, które dedykowane jest dla wszystkich osób zmagających się z chorobami o podłożu autoagresji i które chcą poznać alternatywne rozwiązanie, jakim jest lecznicza dieta.

 

Jeśli zatem:

– cierpisz na dolegliwości o charakterze autoimmunologicznym

– Twoi najbliżsi cierpią razem z Tobą

– chcesz poznać alternatywne i naturalne metody wspierania organizmu, które praktykowały nasze babcie

– szukasz wsparcia i spokoju psychicznego w walce ze swoją chorobą

– potrzebujesz krótkiej konsultacji dietetyczej dla potwierdzenia własnych wyborów i założeń

– i wreszcie jesteś gotów, by zostać najlepszym specjalistą w dziedzinie żywienia i leczenia dla samego siebie

 

To wydarzenie jest dla Ciebie!

 

XXI wiek to istna plaga chorób autoimmunologicznych. Świat medycyny akademickiej, do tej pory, zdiagnozował i nazwał przeszło 80 z nich, jak podaje US National Library of Medicine. Do „najpopularniejszych” zaliczamy: choroby tarczycy, alergie, łuszczycę, autyzm, reumatoidalne zapalenie stawów, celiakię, stwardnienie rozsiane, toczeń czy też cukrzycę typu I.

 

To szkolenie to odpowiedź na panujący chaos informacyjny. To rzetelny dostęp do faktów i badań naukowych z dziedziny żywienia, procesów biochemicznych i autoagresji. To zestaw kompetencji i umiejętności self-coachingu, który jest nieodzownym elementem wprowadzania jakichkolwiek zmian w życiu. Stosowanie diet jest działaniem objawowym z pełnym wachlarzem zalet i wad jednocześnie. Warto je poznać, by móc znaleźć właściwą drogę dla siebie!

 

Odpowiemy na pytanie:

  • Dlaczego dieta stanowi podstawę w leczeniu każdej choroby?
  • Co można jeść w przypadku chorób autoimmunologicznych i dlaczego właśnie to?
  • Kiedy najlepiej wprowadzić dietę, jak ją stosować i z jakim wsparciem?
  • Gdzie znaleźć inspiracje kulinarne?
  • Dlaczego bywa trudna w stosowaniu i jak sobie z radzić z tym problemem?

 

Jako uczestnik tego szkolenia zyskasz:

  • Większą świadomość tego, co znajduje się na Twoim stole.
  • Wiedzę z zakresu żywienia w chorobach o podłożu autoimmunologicznym i zasadność jej stosowania.
  • Umiejętności zwiększania własnej skuteczności i wytrwałości w dążeniu do wyznaczonego celu.
  • Poczucie odpowiedzialności za własne wybory życiowe.
  • Możliwość wypracowania własnej ścieżki w drodze ku poprawie zdrowia.
  • Już wiesz co możesz zrobić, by pomóc sobie w procesie zdrowienia!

 

Szkolenie poprowadzi Magdalena Dorko – Wojciechowska – certyfikowany coach i trener, Studentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku „Dietetyka w Chorobach Wewnętrznych i Metabolicznych”, edukatorka żywienia, dietoterapeutka i wizjonerka Klubu Medycyny Funkcjonalnej, autorka bloga www.paleolifestyle.pl . Żona, córka i mieszkaniec naszej planety, który zmaga się z dolegliwościami autoimmunologicznymi od 2007 roku.

 

Agenda szkolenia:

  • 9:45 – 10:00 Rejestracja
  • 10:00 – 12:00 Charakterystyka diety i autoagresji oraz główne ich założenia
  • 12:00 – 12:20 Przerwa kawowa
  • 12:20 – 14:00 Praktyczne stosowanie diety i suplementacji w oparciu o założenia i self-coaching
  • 14:00 – 15:00 Przerwa obiadowa
  • 15:00 – 16:30 Inspiracje kulinarne i szczegółowe omówienie zalecanych produktów.
  • 16: 30 – 16:40 Przerwa kawowa
  • 16:40 – 18:00 Dostępna diagnostyka i nowe formy leczenia
  • 18:00 – wręczenie dyplomów, pytania, networking

 

W cenie szkolenia zawierają się przerwy kawowe, woda, orzechy, owoce i materiały szkoleniowe.

3% dochodu ze szkolenia zostanie przeznaczone na Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”, która wspiera Naszą Helenkę Dudczak chorującą na autyzm.

Dodano: 28 stycznia 2016
Data aktualizacji: 28 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.