Jesteś na:
inne wydarzenie

Festiwal Czekolady i Słodyczy

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
13 - 15 listopada 2015
10:00
Gdzie:
plac Defilad 1
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://www.pkin.pl
Regulamin:
Pobierz
Organizatorzy:
Expo Sweet Tel.: 22 465 96 23
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Program wydarzenia

  • Piątek 13.11.2015, start: 12:00
  • 12:00 <table>
    <tbody>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;"><strong>start</strong></td>
    <td width="\&quot;677\&quot;"><strong>prezentacje i pokazy na Forum Targ&oacute;w w dniu 13 XI (piątek)</strong></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">12:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Uroczyste otwarcie II Targ&oacute;w Cukierniczych &bdquo;Festiwal Czekolady i Słodyczy&rdquo;</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">12:15</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Sugarcraft zdobienie babeczek</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">13:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">13:45</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Zioła. Jak zbierać, przetwarzać, stosować. Wykład p. Magdy Gorzkowskiej, autorki książki o ziołach.</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">15:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual Cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">16:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Batida &ndash; dekorowanie ciastek, wykonanie lizak&oacute;w i figurek z plastycznej czekolady</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">16:30</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Praliny bez tajemnic: temperowanie czekolady, wylewanie form, przygotowanie ganachu, nadziewanie, zamykanie.-Joanna Olszewska Cukieteria.pl by Sempre.</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">17:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual Cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">17:30</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Wręczenie nagrody dnia w konkursie Czekoladowego Kr&oacute;la.</td>
    </tr>
    </tbody>
    </table>
  • Sobota 14.11.2015, start: 10:15
  • 10:15 <table>
    <tbody>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;"><strong>start</strong></td>
    <td width="\&quot;677\&quot;"><strong>prezentacje i pokazy na Forum Targ&oacute;w w dniu 14 XI (sobota)</strong></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">10:15</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Karmelkowo &ndash; pokaz ręcznego wykonania lizak&oacute;w</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">11:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Sugercraft &ndash; Dekoracja tortu 3D</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">12:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">&bdquo;Japońskie słodycze&rdquo; &ndash; wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, autorki jedynej polskiej książki, kt&oacute;ra zdobyła gł&oacute;wną nagrodę w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">13:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">13:30</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Biotini &ndash; jak przygotować zimową BIO herbatę</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">14:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Java Coffee &bdquo;Dlaczego kawa jest słodka&rdquo; wykład poprowadzi Mistrza Polski Aeropress, Paweł "Kapitan Strzykawa" Trzciński</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">15:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual Cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">16:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Cukiernia Sowa - pokaz tworzenia pralin od wyboru smaku do prezentacji w witrynie</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">17:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual Cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">17:30</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Francuskie eklery. Nadzienia i spos&oacute;b dekoracji.</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">18:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Wręczenie nagrody dnia w konkursie Czekoladowego Kr&oacute;la.</td>
    </tr>
    </tbody>
    </table>
  • Niedziela 15.11.2015, start: 10:15
  • 10:15 <table>
    <tbody>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;"><strong>start</strong></td>
    <td width="\&quot;677\&quot;"><strong>prezentacje i pokazy na Forum Targ&oacute;w w dniu 15 XI (niedziela)</strong></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">10:15</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Cukiernia Deker - Praliny. Nadzienia aromatyzowane ziołami. Majeranek, bazylia, rozmaryn.</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">11:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Batida &ndash; dekorowanie ciastek, wykonanie lizak&oacute;w i figurek z plastycznej czekolady</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">12:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Cukiernia Sowa &ndash; pokaz palenia kawy</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">13:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">13:30</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Japońskie słodycze &ndash; wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, autorki jedynej polskiej książki, kt&oacute;ra zdobyła gł&oacute;wną nagrodę w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">14:15</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Sugercraft &ndash; Dekoracja tortu świątecznego</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">15:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual Cook</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">16:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Wręczenie nagr&oacute;d w konkursie tort&oacute;w okolicznościowych.</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">16:30</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Finał gł&oacute;wny w konkursie na Czekoladowego Kr&oacute;la</td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="\&quot;56\&quot;">17:00</td>
    <td width="\&quot;677\&quot;">Samsung pokaz przygotowania wypiek&oacute;w z użyciem pieca dual Cook</td>
    </tr>
    </tbody>
    </table>

W dniach 13, 14 i 15 listopada Pałac Kultury i Nauki w Warszawie zamieni się w prawdziwą mekkę miłośników słodkości. Kolejna już edycja Międzynarodowego Festiwalu Czekolady i Słodyczy zaskarbi serca zarówno dorosłych, jak i dzieci dzięki szerokiemu wyborowi czekoladowych przysmaków, ciast, ciasteczek oraz innych rozmaitości. To właśnie w tym miejscu rozsmakować się będzie można w wyrobach producentów słodyczy i cukierników z Polski oraz z zagranicy.

Podczas trzech dni słodkiej uczty dla podniebienia zaprezentowane zostaną klasyczne produkty, a także te będące prawdziwymi dziełami sztuki: artystyczne torty, czekoladowe figury i wiele więcej. Wśród wystawców znajdą się takie firmy, jak np. Wedel, Pernigotti, Cukiernia Sowa, Manufaktura cukierków, Karmelkowo, La Vanille i wielu innych.

Oprócz samej konsumpcji na uczestników Festiwalu czeka szereg atrakcji, m.in.:

  • pokaz mistrzów cukiernictwa i artystów czekolady
  • konkurs i wystawa tortów okolicznościowych
  • wystawa mody czekoladowej zaprojektowanej przez Agnieszkę Maciejak
  • pokazy dekorowania tortów prowadzone przez Sugarcraft
  • pokazy wykonywania pralin
  • czekoladowa kolejka (największa w Europie czekoladowa makieta kolejowa)
  • i więcej.

Dla najmłodszych gości przygotowano Czekoladowe Przedszkole, gdzie profesjonalna kadra przygotuje moc słodkich atrakcji, animacji, gier i zabaw edukacyjno-rozrywkowych.

Dodano: 18 grudnia 2015
Data aktualizacji: 18 grudnia 2015
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.