Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Wegańska Wielkanoc z Jadłonomią

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
25 marca 2016
18:30
Czas zakończenia:
około 21.30 - 22.30
Gdzie:
CookUp Warszawa-Mokotów
ul. Racławicka 99
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://evenea.pl/imprezy/inne/warszawa/weganska-wielkanoc-z-jadlonomia-117266/?source=directory
Organizatorzy:
CookUp Tel.: 22 212 89 76 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć CookUp
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 290.00 zł
termin: 25.03.2016

Zapraszamy na kolejne wegańskie warsztaty z Martą Dymek. Tym razem tematem zajęć będzie przygotowanie wegańskich potraw wielkanocnych. 

 

Uczestnicy - w podziale na grupy - przygotują: 

- wegańskie pasztety

- ziemniaczaną zapiekankę

- zapiekankę brokułową

- żurek z pieczonym jabłkiem

- Shephars Pie

 

Na koniec wszyscy razem przygotują domowy roślinny majonez oraz mazurek chałwowy.

 

Marta Dymek

Autorka wegańskiego bloga Jadłonomia.com. na którym dzieli się przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w wielu magazynach, takich jak Magazyn Smak, Kukbuk czy Kuchnia. Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. W listopadzie 2014 w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna, Kuchnia Roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan, która doczekała się szóstego dodruku. Od października 2015 na antenie Kuchni+ prowadzi swój pierwszy autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.

Redaktorzy:
Dodano: 17 marca 2016
Data aktualizacji: 17 marca 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.