Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne,,Stek argentyński"

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
15 stycznia 2016
17:00
Gdzie:
Kulinarne Atelier
Wojska Polskiego 184C
Szczecin, zachodniopomorskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/1098036613562089/
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Argentyńczycy uwielbiają wołowinę, która swój doskonały smak zawdzięcza sposobowi hodowli. W czym tkwi tajemnica argentyńskiej wołowiny i po czym rozpoznać idealnie przyrządzonego steka dowiecie się od prowadzącego warsztaty Mariusza Siwaka szefa restauracji Park Hotel. Opowie wam również jakie są główne zasady smażenia dobrego steku oraz pokaże 4 podstawowe stopnie jego wysmażenia. Dopełnieniem spotkania będzie degustacja wspólnie przygotowanych specjałów argentyńskiej kuchni przy lampce czerwonego wina. Co przygotujemy: - stek z argentyńskiej polędwicy wołowej - chimichurri argentyński sos do steków - ziemniaczane Wedges - wędzone na zimno carpaccio wołowe z pesto z rukoli - sałatkę z komosy ryżowej z zieloną fasolą - chleb kukurydziany Cena 200 zł/osoba Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Dodano: 4 stycznia 2016
Data aktualizacji: 4 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.