Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne: Kiszonki i fermentacje

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
06 lutego 2018
00:00
Czas zakończenia:
03:00
Gdzie:
Fabryczna Bistro
Wapienicka 22 A
Bielsko-Biała, śląskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/1135216613276574/
Organizatorzy:
Fabryczna Bistro
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w warsztatach, które poprowadzi Chef Adam Hasiak.

Tematem warsztatów będzie coś w czym czujemy się najlepiej, czyli kiszenie oraz fermentacje.

Udowodnimy Wam, że kiszenie nie jest wcale takie straszne :)

Podczas warsztatów przedstawimy podstawowe zasady kiszenia, najczęściej popełniane błędy oraz kilka ciekawych a zarazem prostych pomysłów na wykorzystanie kiszonek w naszej kuchni.

Udowodnimy Wam, że warto takie produkty wprowadzić do swojej diety!

Podzielimy się z Wami naszą wiedzą, doświadczeniami oraz dobrą energią.

Warsztaty poprowadzimy w myśl idei: jedz świadomie, kupuj lokalnie.

 

Podczas warsztatów przygotujemy m.in

*zakwas na chleb lub bułki

*zakwas na żurek z kilku wariantach

*domowy, bezalkoholowy grzaniec w kilku wariantach

*fermentowany nabiał: maślanka, mleko, śmietany

*kiszone warzywa oraz owoce

*fermentowane soki oraz lemoniady

Porozmawiamy również o produkcji alkoholu przy alkoholu.

Wszystkich uczestników prosimy o pozostawienie samochodów w domu;)

Przekażemy Wam ogrom wiedzy, mnóstwo wskazówek a wszystko to w towarzystwie dobrego humoru oraz domowego wina ;)

 

Warsztaty prowadzimy w grupach 10-12 osobowych.

Koszt warsztatów 80 zł/os.

Rezerwacje prosimy składać pod numerem telefonu 792 431 431

Redaktorzy:
Dodano: 12 stycznia 2018
Data aktualizacji: 12 stycznia 2018
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Wydarzenia - Bielsko-Biała

24.02.2018, Katowice konferencja