Jesteś na:
warsztaty kulinarne

W 100% zdrowe ciasta w klasycznym wydaniu - tzn. wege

Wróć do kalendarza

Z prawdziwej miłości do zdrowej słodkości zapraszamy Was na kolejne spotkanie autorstwa Zdrowej Słodyczy – Naturalnie bez cukru oraz Dzikiego Naśladowcy. Spędźcie z nami słodkie i zdrowe Walentynki!

Informacje
Kiedy:
14 lutego 2016
10:00
Gdzie:
Zdrowa Słodycz - Naturalnie bez cukru
ul. Skarbowców 89a/2
Wrocław, dolnośląskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/486741061528304/
Organizatorzy:
Dziki Naśladowca, Zdrowa Słodycz - Naturalnie bez cukru
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć cukierni Zdrowa Słodycz Galeria zdjęć blogerki Dziki Naśladowca

W 100% zdrowe ciasta w klasycznym wydaniu - tzn. wege, bez cukru, pszenicy i niezdrowych tłuszczów.

 

To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:

- Ty lub ktoś w Twojej rodzinie uczuleni jesteście na gluten, mleko jaja, albo po prostu nie chcecie ich jeść

- prowadzisz gastronomię, a zdrowe desery BEZ ALERGENÓW są tym co powinieneś wprowadzić do swojej oferty

- jesteś Wegetarianką/Wegetarianinem lub Weganką/Weganinem

- chcesz odkwasić i oczyścić swój organizm

- jesteś na etapie zmiany diety na bezcukrową, bezmleczną, bezglutenową, bez tłuszczów trans 

- pragniesz jeść słodycze z radością, a nie wyrzutami sumienia

- uważasz, że słodycze powinny dodawać Ci także zdrowia, a nie tylko kalorii

- chcesz poznać i porozmawiać ze specjalistami zdrowego i smacznego odżywiania 

- Nowy Rok chcesz rozpocząć bogatszy w nowe, zdrowe doświadczenia

 

Przeszkolimy Was w pieczeniu i przygotowaniu takich wspaniałości jak:

- Tiramisu delikatne, kremowe i kawowe na orkiszowych biszkoptach – wegańskie, bez cukru, mleka i tłuszczów nasyconych 

- Sernik wiedeński w wersji mini serduszkowej – wegański, bez cukru, glutenu, mleka i tłuszczów nasyconych

- Brownie intensywnie czekoladowe – wegańskie, bez cukru, glutenu, mleka i tłuszczów nasyconych

- Drożdżowy wieniec nadziewany słodką, domową konfiturą – wegański, bez cukru, mleka i tłuszczów nasyconych, na mące orkiszowej

- Ciasto marchewkowe aromatyczne i wilgotne z kremem, z nerkowców – wegańskie, bez cukru, glutenu mleka i tłuszczów nasyconych

 

 

Po części szkoleniowej poczęstujemy Was pysznym i zdrowym obiadem, po którym w miłej atmosferze z ciepłą kawą zjemy wcześniej przygotowane ciasta, z których trzy będą bezglutenowe, a pozostałe dwa na zdrowej mące orkiszowej.

 

Kim jesteśmy:

  • Zdrowa Słodycz - Naturalnie bez cukru w postaci Agnieszki Rusak, założycielki cukierni, w której nie używa się rafinowanego cukru, mleka zwierzęcego, białej mąki pszennej, tłuszczów trans oraz sztucznych dodatków do żywności, dyplomowanej Dietetyk Klinicznej.
  • Dziki Naśladowca w osobie Michaliny Ściborskiej promotorki zdrowia, praktyka żywieniowego, absolwentki Psychodietetyki Uniwersytetu SWPS oraz blogerki kulinarnej.

 

Zapisy:

  • Michalina Ściborska, [email protected]
  • cena zawiera skrypt, obiad oraz degustację wcześniej przygotowanych smakołyków z kawą lub herbatą 
Dodano: 26 stycznia 2016
Data aktualizacji: 26 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Wrocław

02.02.2017, Brzezinki szkolenie