Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Ugotuj sobie święta

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
26 marca 2016
11:00
Gdzie:
Studio Kulinarne CookUp
ul. Żeromskiego 17c
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://www.cookup.pl/warsztaty#
Organizatorzy:
CookUp Warszawa Tel.: 22 212 89 76 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć

Zapraszamy na wyjątkowe, świąteczne gotowanie z Tomkiem Królikowskim.

Na warsztatach, pod czujnym okiem szefa kuchni restauracji Słony, przygotujecie tradycyjne wielkanocne potrawy dla swojej rodziny.

W programie: pasztet z królika z pistacjami i marynowanymi morelami z gorczycą, sałatka z pieczonym łososiem, młodą sałatą rzymską i marynowanymi ziemniakami w oleju rzepakowym z dodatkiem salsa verde, wielkanocny żur na zakwasie (zakwas do żuru przygotujecie samodzielnie), domowa biała kiełbasa, jajka faszerowane na 4 sposoby: pastą z suszonymi pomidorami, pastą z wasabi, pastą ziołową z szynką oraz pastą z łososiem i kawiorem keta oraz na deser - kajmakowy mazurek.

Na warsztatach przygotujecie także świąteczne kraszanki.

Wszystkie samodzielnie przygotowane potrawy zabierzecie ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

 

Prowadzący:

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Redaktorzy:
Dodano: 3 lutego 2016
Data aktualizacji: 3 lutego 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa