Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Tajlandia od kuchni

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
24 marca 2016
18:30
Gdzie:
Studio Kulinarne CookUp
ul. Dąbrowskiego 29
Poznań, wielkopolskie, Polska
Strona www:
http://www.cookup.pl/warsztaty#
Organizatorzy:
CookUp Poznań Tel.: 22 212 89 76 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć

Zapraszamy na warsztaty kuchni tajskiej z Sergiuszem Hieronimczakiem, finalistą V edycji programu Top Chef.

W programie: Tom Yum Kung (najpopularniejsza tajska ostro-kwaśna zupa z krewetkami), Green Curry (w wersji z: warzywami, kurczakiem lub z owocami morza), samodzielnie przygotowana pasta curry, tradycyjny ryż jaśminowy, Ka Med Ma Muang (kurczak ze smażonymi orzechami nerkowca z samodzielnie przygotowanym słodkim sosem chilli), Thai Fish Cake (kultowy streetfoodowy tajski przysmak serwowany z ogórkiem i miodem). Na deser - Kluay Kaek (popularny streetfoodowy deser ze smażonych bananów z karmelem).

 

Prowadzący:

Sergiusz Hieronimczak

Szef kuchni w Restauracji Zagroda Bamberska w Poznaniu. Przez 10 lat pracował w Londynie w takich miejscach jak Hotel Savoy, Hotel Mandarin Oriental czy Payton & Byrne. Ukończył prestiżowy Westminster Kingsway College w Londynie oraz posiada Advanced Diploma in Culinary Arts.

Redaktorzy:
Dodano: 3 lutego 2016
Data aktualizacji: 3 lutego 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.