Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Steki wołowe i dodatki do nich

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
11 lutego 2016
18:00
Gdzie:
Dąbrowskiego 42
ul. Dąbrowskiego 42
Poznań, wielkopolskie, Polska
Strona www:
http://www.dabrowskiego.com/warsztaty-kulinarne/harmonogram-warsztat%C3%B3w
Organizatorzy:
Akademia42 Tel.: 607 577 024 E-mail: [email protected]
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć warsztatów kulinarnych

Nasze warsztaty kulinarne to wspólne gotowanie na indywidualnych stanowiskach w wyposażonej kuchni pod okiem profesjonalistów. Stworzyliśmy miejsce dla ludzi chcących nauczyć się gotować oraz dla tych, którzy pragną rozwijać swoją kulinarną pasję.

Wspólnie z nami będziecie odtwarzać stare zapomniane przepisy kulinarne z naszego regionu, komponować dania kuchni włoskiej, francuskiej, japońskiej i wielu, wielu innych. Poznacie nowe trendy i techniki przygotowywania posiłków. Dzięki naszym warsztatom zachwycicie swoich bliskich w myśl zasady: „przez żołądek do serca”.

Podczas zajęć każdy uczestnik przygotuje kolejno wszystkie dania z menu. Wierzymy, że właśnie taki przebieg warsztatów pozwoli Wam uczyć się najlepiej i czerpać najwięcej przyjemności. U nas samodzielnie przygotujesz prawie każde danie, dzięki temu finalny efekt da Ci prawdziwą satysfakcję. Możesz zawsze liczyć na Prowadzącego, który pomoże Ci, gdy tylko będziesz tego potrzebować.

Na każdego uczestnika warsztatów czekają:

  • indywidualne stanowisko pracy,
  • fartuch na czas zajęć,
  • świeże produkty wysokiej jakości do przygotowania wszystkich potraw z menu,
  • serwis sprzątania stanowisk roboczych podczas zajęć oraz po konsumpcji, dzięki czemu skupisz się tylko na tym co najważniejsze i przyjemne,  
  • na koniec warsztatów zapraszamy na wspólny posiłek w Akademii, możesz zabrać swoje dania „na wynos”,
  • receptury przygotowanych przez Ciebie dań zabierzesz do domu.

 

I znowu wołowina znana i lubiana. W szóstej już edycji Waszego ulubionego warsztatu nauczycie się jak przygotować stek z polędwicy, rostbefu, antrykotu oraz T-Bone'a. Poznacie sekret odpowiedniego przygotowania steków z patelni i grilla. Dowiecie się jakie są różnice pomiędzy bydłem hodowanym w Polsce, a tym w innych krajach. Będzie dużo dodatków i sosów: sos pieprzowy, bearnaise, klasyczny barbecue, sałatka z rukoli i suszonych pomidorów, smażona sałata rzymska, puree z topinamburu, salsefia pieczona, konfitowane ziemniaki z boczkiem.

Prowadzący: Krystian Szopka – szef kuchni hotelu Sheraton Poznań. Jako juror brał udział w licznych konkursach kulinarnych, m. in. w konkursie Wielkopolski Kucharz roku czy Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Był też trenerem Ogólnopolskiej Reprezentacji Kucharzy Wojskowych na Międzynarodowej Olimpiadzie w Luksemburgu.

 

Kolejny termin tego warsztatu został wyznaczony na 24 lutego.

Dodano: 26 stycznia 2016
Data aktualizacji: 26 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.