Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Ryby i owoce morza

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
21 stycznia 2016
17:30
Gdzie:
Akademia Kulinarna Studio A
Toruń, kujawsko-pomorskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/433595496832998/
Organizatorzy:
Akademia Kulinarna Studio A
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Ryby i owoce morza – warsztaty kulinarne Zapraszamy wszystkich miłośników ryb i owoców morza na warsztaty z Tomaszem Łagowskim. Szef Kuchni restauracji Alter Ego w Toruniu poprowadzi zajęcia teoretyczno-praktyczne. Nauczycie się w jaki sposób sprawdzić, czy ryba jest świeża oraz jak prawidłowo ją filetować. Dowiecie się jak oczyścić krewetki i mule oraz jak sprawdzić, czy owoce morza są świeże. Dzięki tym warsztatom poznacie sposoby przechowywania ryb i owoców morza, tak by dłużej zachowały swoją świeżość. Szef Kuchni podzieli się z Wami swoją wiedzą na temat prawidłowego przygotowywania ryb i owoców morza, które zostały poddane procesowi głębokiego mrożenia. Pod czujnym okiem Chefa: - prawidłowo usmażycie rybę z tymiankiem i czosnkiem, - ugotujecie zupę rybną, - przygotujecie mule marinara oraz - klasyczne krewetki na maśle wzbogacone aromatem białego wina. Zapisy już trwają na stronie: akademia.cooking/shop Data: 21 stycznia 2016 r. (czwartek), godzina: 17:30 Czas trwania: ok. 4 godzin Cena: 199 zł Warsztaty poprowadzi TOMASZ ŁAGOWSKI: Szef Kuchni w Alter Ego food&wine w Toruniu. Autor sekcji „Męskie jedzenie” w magazynie CKM, pisze dla portalu Natemat.pl, wszystkodlakucharzy.pl. Nominowany w plebiscycie „Kucharz odkrycie roku 2015” organizowanym przez magazyn Kuchnia oraz Gault&Millau. Doświadczenie zdobywał pracując w restauracjach w Polsce i zagranicą. Uczestnik konkursów nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski między innymi „Festiwal Kuchni Greckiej”, „Trendy Chef", oraz finalista konkursu „Chef’s Fight 2015”.

Dodano: 4 stycznia 2016
Data aktualizacji: 4 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.