Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Możesz pokochać wołowinę - warsztaty

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
25 lipca 2016
17:30
Czas zakończenia:
21:30
Gdzie:
Smolna8Food
Smolna 8
Warsaw, mazowieckie, Polska
Organizatorzy:
Smolna8Food
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 330.00 zł

Wołowina to może nie jest łatwe mięso, ale za to bardzo różnorodne. Od nosa do ogona zawiera mnóstwo smaków. Trzeba je tylko trochę poznać, nabrać doświadczenia, a potrafi się odwdzięczyć doskonałymi daniami.

W taką poznawczą podróż zabierze Was Darek Wójcik.

Akademik wielu kucharskich stowarzyszeń, w tym World Association of Chefs Societies. Gdziekolwiek obejmował kuchnię we władanie, tam nagle robiły się kulinarne czary. Zagroda Kuwasy, Dwór w Dwikozach, czy Tomaszowicach. Ale swoje doświadczenie zbierał również za granicą: w Hiszpanii, na Wyspach Kanaryjskich, na jachtach milionerów.

Od kiedy wrócił do kraju, z pasją oddaje się polskiej kuchni. Na pierwszym miejscu stawia produkt, potem jest wiedza i umiejętności.

Razem z nim dotkniecie kuchni francuskiej, tej wyrafinowanej oraz plebejskiej. Zrobimy przystawkę, trzy dania główne oraz deser. Nauczycie się słynnego boeuf bourguignon a do tego jak zrobić klasyczne francuskie purée ziemniaczane, które nie ma sobie równych. I jeszcze antrykot a`la Robespierre z kminkowym masłem. A że lubimy sprawiać niespodzianki, to oczywiście nie zdradzimy wszystkich szczegółów.

Zakończymy to kolacją z wspólnie przygotowanym stołem i z widokiem na nocną Wisłę i jej mosty. Wzniesiemy kieliszki za nasze umiejętności.

Z warsztatów oprócz wiedzy, wyniesiecie świetne humory i wspomnienia.

Zaczynamy o 17:30 - warsztaty potrwają 4 godziny jeśli nie dłużej.

Miejsce: Smolna 8 Food - Smolna 8/4a, Warszawa, 18 piętro +1

Zapraszamy do rejestracji i zgłoszeń pod adresem

[email protected]

Cena: 330 zł/os;

konto do wpłat: PGM sp. z o.o.

Alior Bank 44 2490 0005 0000 4600 9100 1154

Dodano: 19 lipca 2016
Data aktualizacji: 19 lipca 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.