Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Mięsolubni: wołowina dla początkujących

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
05 kwietnia 2016
18:30
Czas zakończenia:
około 22.30
Gdzie:
CookUp Poznań
Dąbrowskiego 29
Poznań, wielkopolskie, Polska
Strona www:
http://evenea.pl/imprezy/inne/poznan/miesolubni-wolowina-dla-poczatkujacych-117907/?source=directory
Organizatorzy:
CookUp Tel.: 22 212 89 76 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć CookUp
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 320.00 zł
termin: 05.04.2016

Xapraszamy na zajęcia w cyklu poświęconym daniom mięsnym. Tomek Purol nauczy Was przygotowywania potraw z wołowiny. 

 

Na zajęciach poznacie poszczególne części mięsa wołowego oraz dowiecie się jak je przygotowywać. Poznacie także różne rodzaje wołowiny oraz podstawowe techniki jej przygotowywania. Dowiecie się gdzie kupować dobrej jakości wołowinę i na co zwracać uwagę kupując. Nauczycie się kroić, doprawiać, marynować, smażyć, piec i grillować. 

 

W programie prawdziwe klasyki: 

- tatar z polędwicy z suszonymi pomidorami, szalotką i sosem na bazie żółtka

- carpaccio z grzybami shimeji, serem bursztyn i pomidorami malinowymi

- stek z pasternakiem, rozmarynem, borowikami, purée z dynii i jarmużem

- burger wołowy z własnoręcznie przygotowanymi chipsami z pasternaku, marchewki, ziemniaka, salami i sera

 

Tomek Purol

szef kuchni restauracji Blow up Hall w Poznaniu, zwycięzca 5. edycji programu Top Chef, wcześniej szef kuchni restauracji Concordia Taste. Zdobywca brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie (2012 r.) oraz Kulinarnego Pucharu Polski (2007 r.)

Redaktorzy:
Dodano: 17 marca 2016
Data aktualizacji: 1 kwietnia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.