Jesteś na:
warsztaty kulinarne

KULTURA CHWASTOŻERSTWA

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
17 stycznia 2016
13:00
Gdzie:
KsięgarnioKawiarnia Nalanda
ul. Plac Kościuszki 12
Wrocław, dolnośląskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/431901383674704
Organizatorzy:
KsięgarnioKawiarnia Nalanda
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Zapraszamy na wegańskie seminarium Chwastożercy, które gościnnie poprowadzi u nas Matka Chwastożercy, Anna Rumińska, architektka i antropolożka kultury biesiady. Jeśli dołączysz do grona uczestników, wejdziesz w kulturę chwastożerstwa i poznasz podstawowe tabu żywieniowe, jakim obciążona jest polska kuchnia. Zapewne znasz mnóstwo roślin jadalnych, wiele z nich jesz na co dzień, zwane są zbożami lub warzywami, czasem jesz ich owoce, innym razem ziele, korzenie lub nasiona. Czy wiesz, które są jadalne spośród tych rosnących wokół nas? Dlaczego i kiedy je jedzono albo kto ich nie jadł? Jak je przyrządzano i które z nich przetrwały do dzisiejszych czasów w rozmaitych potrawach? Jeśli dołączysz do grona uczestników, spróbujesz, jak smakują wybrane rośliny, dowiesz się, które smaki są ważne, a które przereklamowane. W nagrodę za odwagę otrzymasz na pamiątkę i do oprawy jedną z kart Kajetu Chwastożercy.

UWAGA: uczestnicy spożywają rośliny na własną odpowiedzialność; przedpłata nie podlega zwrotowi w przypadku rezygnacji lub niewzięcia udziału; uczestniczyć mogą wyłącznie osoby dorosłe

miejsce: KsięgarnioKawiarnia Nalanda, pl. Kościuszki12 termin: 17 stycznia, g.13.00-14.30 prowadzenie: Chwastożercy Anna Rumińska formuła: wykład z degustacją wybranych roślin

rekrutacja i przedpłaty: Chwastożercy - Anna Rumińska

REGUŁY ZAPISÓW: zapisy najdalej do 12 stycznia wyłącznie mailowo: chwastozercy(@)gmail.com koszt uczestnictwa: 45zł (obowiązuje przedpłata, szczegóły mailowo)

Dodano: 30 grudnia 2015
Data aktualizacji: 30 grudnia 2015
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Wrocław

02.02.2017, Brzezinki szkolenie