Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Kulinarne Prawo Jazdy-techniki krojenia i buliony

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
15 stycznia 2018
18:00
Czas zakończenia:
22:00
Gdzie:
Food Lab Studio
Racjonalizacji 5
Warsaw, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/396294497491082/ http://foodlabstudio.pl/produkt/kulinarne-prawo-jazdy-techniki-krojenia-warzywa-buliony/
Organizatorzy:
Food Lab Studio
Zapisy
na stronie organizatora

TECHNIKI KROJENIA * BULIONY * TRIKI KULINARNE

Lubisz gotować, lecz nie czujesz się pewnie w kuchni?

Chcesz postawić pierwsze kroki na swojej kulinarnej drodze?

Zachwycić bliskich lub znajomych zdobytą wiedzą i umiejętnościami?

Już 15 stycznia rozpoczną się pierwsze zajęcia z cyklu Kulinarnego Prawa Jazdy!

Na pierwszych zajęciach wyjaśnimy do czego służą różne rodzaje noży i podpowiemy, które z nich są najprzydatniejsze w codziennym użytkowaniu. Nauczymy się, jak dopasować wielkość warzyw do potrawy, którą chcemy ugotować oraz odpowiemy na pytanie czy do bulionu należy kroić drobno czy jednak grubo? Wyjaśnimy co to jest mirepoix i dlaczego jest podstawą wielu sosów i potraw. Dowiecie się jakie są najważniejsze triki kulinarne używane przez szefów kuchni Food Lab Studio i poznacie produkty, które rekomenduje nasz zespół . Porozmawiamy o połączeniach smakowych, sezonowości i przedstawimy podstawy zasad foodpairingu.

Warsztaty poprowadzi Maciej Nowicki Chef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Maciej z niesamowitą precyzją, bada polską kulinarną tożsamość, studiuje stare książki kucharskie, rekonstruuje smak staropolskich potraw. Jego dania odwzorowują polską polska rzeczywistość kulinarna w XVII czy XVIII wieku.

 

Kiedy?

15.01.2018 godzina 18:00

***********

Gdzie?

Food Lab Studo ul. Racjonalizacji 5

Zapisy- http://foodlabstudio.pl/produkt/kulinarne-prawo-jazdy-techniki-krojenia-warzywa-buliony/

Cena: 299 zł

 

Najtrudniej jest zacząć, potem będzie tylko lepiej!

Kto jeszcze rozpocznie z nami swoją przygodę w 2018 roku?

Redaktorzy:
Dodano: 12 stycznia 2018
Data aktualizacji: 12 stycznia 2018
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.