Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Kuchnia japońska czyli sushi i nie tylko

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
02 lutego 2016
17:30
Gdzie:
Akademia Kulinarna Studio A
Toruń, kujawsko-pomorskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/1662267650681227/
Organizatorzy:
Akademia Kulinarna Studio A
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

Kuchnia japońska czyli sushi i nie tylko – warsztaty kulinarne

Jeśli kochasz sushi i kuchnię japońską to mamy dla Ciebie idealną propozycję: warsztaty z kuchni japońskiej prowadzone przez Michała Żulewskiego, który doświadczenie i wiedzę w tym zakresie zdobywał pracując w restauracji Koi Sushi w Toruniu. Specjalnie dla Was Michał poprowadzi praktyczną naukę jedzenia pałeczkami.

W programie warsztatów znajdą się dania kuchni japońskiej: - zupa Miso Ramen z kurczakiem, jajkiem, algami i tofu, - sushi w 4 formach: Nigiri, Hosomaki, California Maki, Futomaki m.in. z dodatkiem grillowanych krewetek, świeżego łososia i warzyw, - sałatka z alg morskich i ogórka Gomawakame, - banany w migdałach z zieloną herbatą.

Zapisy już trwają na stronie: akademia.cooking/shop

Data: 2 lutego 2016 r. (wtorek), godzina: 17:30 Czas trwania: ok. 4 godzin Cena: 199 zł

Szef kuchni w toruńskiej restauracji Bułka. Zaangażowany w ruch Slow Food, gdzie prężnie działa w convinium Gruczno. Współpracuje z lokalnymi dostawcami i rolnikami, w swojej kuchni stawia na regionalność i sezonowość produktów. Zajmuje się odtwarzaniem kuchni historycznej, w tym tradycyjnej kuchni Pomorza. Jest miłośnikiem kuchni japońskiej, doświadczenie i wiedzę o niej zdobywał pracując w restauracji Koi Sushi w Toruniu. Gotowanie jest jego pasją i nie wyobraża sobie, że mógłby robić cokolwiek innego.

Dodano: 4 stycznia 2016
Data aktualizacji: 4 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.