Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Kuchnia erVegan. Zdrowie przez jedzenie. Warsztaty dla dorosłych

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
22 października 2016
10:00
Czas zakończenia:
14:00
Gdzie:
Studio Kulinarne Małe Przyjemności
Dzielna 15
Warsaw, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/warsztaty-dla-doroslych/kuchnia-ervegan-zdrowie-przez-jedzenie
Organizatorzy:
Studio Kulinarne Małe Przyjemności
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 229.00 zł

Eryk Wałkowicz, znany jako erVegan, miłośnik dobrej i prostej kuchni roślinnej, zaprasza na drugą edycję swoich warsztatów. Tematem ponownie jest zdrowa kuchnia roślinna i bilansowanie posiłków - bez drogich superfoods i trudno dostępnych składników.

W czasie warsztatów uczestnicy przygotują:

* paprykowe chipsy z jarmużu z pastą z czerwonej soczewicy,

* pieczone nuggetsy z kalafiora w chrupiącej panierce z sosem BBQ ze śliwek,

* klopsiki z wędzonego tofu z buraczanym puree i warzywnymi frytkami,

* jaglany budyń na morelowym spodzie z karmelizowanymi gruszkami,

* ciastka owsiane z daktylami i żurawiną.

Każdy z uczestników pracuje na indywidualnym stanowisku i przygotowuje wszystkie potrawy z menu.

Minimala liczba uczestników: 6. Maksymalna liczba uczestników: 10. Zapisy na warsztaty: do 20.10.

Koszt uczestnictwa: 229 zł

Zajęcia odbywają się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności.

Bilety: http://www.male-przyjemnosci.pl/kolekcja/warsztaty-dla-doroslych/kuchnia-ervegan-zdrowie-przez-jedzenie

Warsztaty poprowadzi Eryk Wałkowicz - miłośnik dobrej i prostej kuchni, która pozytywnie wpływa na zdrowie. Swoją wiedzę o zdrowym żywieniu zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, a na co dzień dzieli się nią w przystępny sposób, na swoim kulinarnym blogu erVegan.com. Publikując smakowite i łatwe do wykonania przepisy, pokazuje, że kuchnia roślinna może być pyszna nawet z punktu widzenia faceta. Zamienia fasolę w mocno czekoladowe brownie, marchew w ciastka, a daktyle w słodki karmel!

Redaktorzy:
Dodano: 24 września 2016
Data aktualizacji: 24 września 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.