Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Knife Skills, czyli techniki posługiwania się nożem w kuchni

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
04 kwietnia 2016
18:30
Czas zakończenia:
około 21.30
Gdzie:
Cook Up
ul. Żeromskiego 17c
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://evenea.pl/imprezy/inne/warszawa/knife-skills-czyli-techniki-poslugiwania-sie-nozem-w-kuchni-117392/?source=directory
Organizatorzy:
CookUp Tel.: 692 493 678 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć CookUp
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 250.00 zł
termin: 04.04.2016

To warsztaty, na których uczestnicy uczą się podstawowych technik pracy z nożem. 

 

W programie część techniczna:

filetowanie owoców, krojenie warzyw (metody: bátonnet, brunoise, emince, jardinière, julienne, macédoine, mirepoix, paysanne, printanière, vichy, allumettes, château, cocottes, fondantes, l’anglaises, mignonnettes, noisettes, paille, parmentiere, pont neuf, rissollées). 

 

Na koniec zajęć uczestnicy wspólnie przygotują mule w sosie z białego wina ze świeżymi ziołami.

 

Prowadzący:

Paweł Kibart

Szef kuchni autorskiej restauracji Zest by Kibart na warszawskiej Ochocie. Pracował m.in. w hotelu Bristol oraz restauracji Blue Cactus. Juror konkursów gastronomicznych. W CookUp prowadzi zajęcia z technik posługiwania się nożem w kuchni, przygotowywania ryb i owoców morza oraz nowoczesnej i tradycyjnej kuchni polskiej.

Redaktorzy:
Dodano: 14 marca 2016
Data aktualizacji: 1 kwietnia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa