Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Indian street food - czyli indyjski street food z Satnamem Nagarwalą

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
11 marca 2016
17:30
Gdzie:
Let's cook studio kulinarne
ul. Niepodległości 26 H/19
Gorzów Wielkopolski, lubuskie, Polska
Strona www:
https://www.facebook.com/events/1687428048198923/
Organizatorzy:
Let's cook E-mail: [email protected] www: http://www.letscook.com.pl/
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć Let's cook

Urodził się w Delhi, gdzie ukończył studia. Wiele lat żył i pracował na Bliskim Wschodzie, aż w końcu osiadł na stałe w Australii. W 2009 roku poślubił Jagodę Watrak( przewodnika wycieczek po Azji oraz etnografa ) i zamieszkał w Polsce. Podczas swoich krótszych i dłuższych wojaży poznał wiele kultur, języków (mówi płynnie w 6 językach) i obyczajów kulinarnych. Potrafi wyczarować przysmaki z rożnych stron świata oraz niezrównanie opowiadać o kuchniach w ich kontekście kulturowym.

Satyanam przybliży nam kuchnię hinduskej ulicy, popularny street food, niesamowicie aromatyczne przekąski i dania wraz z dużą ilością aromatycznych składników.

 

Przygotujemy razem

  • Channa Bhatura -- Slow cooked chickpeas in spicy fragrant sauce served with crips golden fried bread

Wolno gotowana ciecierzyca w pikantym, aromatycznym sosie serwowana z pieczonym na złoto hinduskiem chlebem

 

  • Meat Samosas with a Yoghurt and Mint Chutney

Pierożki Samosa z mięsem oraz z chutneyem miętowo- jogurtowym

 

  • Prawn Pakoras with a Date and Tamarind Chutney

Pakora krewetowa z daktylami z tamaryndowym chutneyem

 

  • Tavaa Murgh- Grilled Spiced Chicken Punjabi Style with mango and lime salad

Grillowany ostry kurczak w stylu Punjabi z mango i limonkową sałatką 

 

  • Mango Lassi with Rosewater

Mango lassi z wodą różaną i kardamonem 

 

Ilość miejsc: 10 

W cenie: receptury, fartuch w użytkowanie, woda z cytryną bez ograniczeń, pojemniki na wynos, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań oraz niezapomnianą atmosferę.

Zapraszamy do rezerwacji drogą mailową.

Dodano: 28 stycznia 2016
Data aktualizacji: 28 stycznia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.