Indian street food - czyli indyjski street food z Satnamem Nagarwalą
- Kiedy:
-
11 marca 2016
17:30 - Gdzie:
-
Let's cook studio kulinarne
ul. Niepodległości 26 H/19
Gorzów Wielkopolski, lubuskie, Polska
- Strona www:
- https://www.facebook.com/events/1687428048198923/
- Organizatorzy:
- Let's cook E-mail: [email protected] www: http://www.letscook.com.pl/
- Zapisy:
- brak, bez rezerwacji
- Linki do albumów w sieci:
- Galeria zdjęć Let's cook
Urodził się w Delhi, gdzie ukończył studia. Wiele lat żył i pracował na Bliskim Wschodzie, aż w końcu osiadł na stałe w Australii. W 2009 roku poślubił Jagodę Watrak( przewodnika wycieczek po Azji oraz etnografa ) i zamieszkał w Polsce. Podczas swoich krótszych i dłuższych wojaży poznał wiele kultur, języków (mówi płynnie w 6 językach) i obyczajów kulinarnych. Potrafi wyczarować przysmaki z rożnych stron świata oraz niezrównanie opowiadać o kuchniach w ich kontekście kulturowym.
Satyanam przybliży nam kuchnię hinduskej ulicy, popularny street food, niesamowicie aromatyczne przekąski i dania wraz z dużą ilością aromatycznych składników.
Przygotujemy razem :
- Channa Bhatura -- Slow cooked chickpeas in spicy fragrant sauce served with crips golden fried bread
Wolno gotowana ciecierzyca w pikantym, aromatycznym sosie serwowana z pieczonym na złoto hinduskiem chlebem
- Meat Samosas with a Yoghurt and Mint Chutney
Pierożki Samosa z mięsem oraz z chutneyem miętowo- jogurtowym
- Prawn Pakoras with a Date and Tamarind Chutney
Pakora krewetowa z daktylami z tamaryndowym chutneyem
- Tavaa Murgh- Grilled Spiced Chicken Punjabi Style with mango and lime salad
Grillowany ostry kurczak w stylu Punjabi z mango i limonkową sałatką
- Mango Lassi with Rosewater
Mango lassi z wodą różaną i kardamonem
Ilość miejsc: 10
W cenie: receptury, fartuch w użytkowanie, woda z cytryną bez ograniczeń, pojemniki na wynos, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań oraz niezapomnianą atmosferę.
Zapraszamy do rezerwacji drogą mailową.
Data aktualizacji: 28 stycznia 2016
