Jesteś na:
warsztaty kulinarne

Burgerownia: poziom podstawowy

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
11 kwietnia 2016
18:30
Czas zakończenia:
około 21.30 - 22.30
Gdzie:
Cook Up
ul. Żeromskiego 17c
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://www.cookup.pl/warsztaty#rf
Organizatorzy:
CookUp Tel.: 692 493 678 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć CookUp
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 260.00 zł
termin: 11.04.2016

Zapraszamy Was na zajęcia poświęcone burgerom, które poprowadzi Jerzy Nogal.

Warsztaty rozpoczniecie od samodzielnego przygotowania i wypieczenia tradycyjnej, słodkiej bułki burgerowej.

Następnie nauczycie się przygotowywać klasyczny kotlet z wołowiny w 2 wersjach: z antrykotu (tłusty) i z łopatki (chudy) oraz marokańską wersję burgera z jagnięciny. Poznacie też różne stopnie ich wysmażenia.

W dalszej części przygotujecie 5 popularnych sosów do burgerów: domowy ketchup, aioli, chimichuri, sos czosnkowy i chutney z czerwonej cebuli oraz frytki z batatów i ziemniaków.

Na koniec wspólnie zdegustujecie przygotowane burgery przy szklance miodowego piwa.

 

Prowadzący:

Jerzy Nogal

Na co dzień szef kuchni w Mjodzie, a wcześniej m.in. w Burger Kitchen i Czarna.Bar. Chłopak z sąsiedztwa co zakupy robi na targu, bo oprócz jakości produktów ceni sobie pogaduchy ze sprzedawcami. Często jeździ na podkarpacką wieś, gdzie uprawia grykę i żyto na własne i przyjaciół potrzeby. Tam też czasem piecze chleb w piecu chlebowym. Kobiety ze wsi jak się dowiedziały że warszawiak piecze chleb na wsi, same zaczęły od czasu do czasu wypiekać dla siebie.

Redaktorzy:
Dodano: 14 marca 2016
Data aktualizacji: 1 kwietnia 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.