ABC krewetek
- Kiedy:
-
03 marca 2016
18:30
Czas zakończenia:
21.30-22.30 - Gdzie:
-
Studio Kulinarne CookUp
ul. Żeromskiego 17c
Warszawa, mazowieckie, Polska
- Strona www:
- http://www.cookup.pl/warsztaty# http://evenea.pl/imprezy/inne/warszawa/abc-krewetek-112746/?source=directory
- Organizatorzy:
- CookUp Warszawa Tel.: 22 212 89 76 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
- Zapisy:
- brak, bez rezerwacji
- Linki do albumów w sieci:
- Galeria zdjęć
Zapraszamy na warsztaty z krewetkami w roli głównej.
Na zajęciach dowiecie się jak wyglądają hodowle krewetek, z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze, gdzie je kupować i na co zwracać uwagę kupując, jak przygotować krewetki do gotowania: jak czyścić i obierać oraz jak przygotowywać z nich pyszne dania.
Na warsztatach nauczycie się przygotowywać:
- delikatne, lekko różowe masło krewetkowe, które zabierzecie do domu w ładnych słoiczkach
- perfekcyjne, aromatyczne krewetki z białym winem i masłem
- krewetki sous vide, zamarynowane w paście harissa, z których przygotujecie tzw. kanapkę po boy z Louisiany, orzeźwiające ceviche z krewetek i awokado
- zupę tom kha gai z krewetkami
- na deser wytrawny koktajl krewetkowy z grillowanym ananasem i kolendrą
Prowadzący:
Piotr Bruś-Klepacki
Nadworny kucharz magazynu KUKBUK. Autor niezliczonej ilości przepisów oraz sesji zdjęciowych o tematyce kulinarnej. Pomaga przyszłym restauratorom przełożyć ich marzenia na rzeczywistość. Doświadczenie zdobywał w kuchniach najlepszych restauracji. Wielbiciel etnicznego jedzenia i szczerości na talerzu.
-
Joanna Administrator
Data aktualizacji: 18 lutego 2016
