Jesteś na:
warsztaty kulinarne

ABC kaszy: quinoa, jaglana, gryczana, kukurydziana

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
22 marca 2016
18:30
Gdzie:
Studio Kulinarne CookUp
ul. Żeromskiego 17c
Warszawa, mazowieckie, Polska
Strona www:
http://www.cookup.pl/warsztaty#
Organizatorzy:
CookUp Warszawa Tel.: 22 212 89 76 E-mail: [email protected] www: http://www.cookup.pl/
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Linki do albumów w sieci:
Galeria zdjęć

Zapraszamy na warsztaty z kaszą w roli głównej.

Na zajęciach poznacie różnego rodzaju kasze dostępne na polskim rynku.

Prowadzący - Tomek Królikowski, szef kuchni restauracji Słony - zapozna Was z wartościami odżywczymi kasz, podziałem ze względu na pochodzenie i oczywiście różnymi metodami jej przygotowania.

W programie: sałatka z czarnej komosy z groszkiem i miętą, przepiórczym jajem w koszulkach, sosem gribiche i kawiorem, moussaka z kaszy jaglanej z pieczonym bakłażanem pod greckim beszamelem, pasztet z kaszy gryczanej z soczewicą i konfiturą z cebuli, mizuna z marynowanym kozim serem na grillowanej kaszy kukurydzianej oraz pudding kukurydziany z wiśniami i czekoladą.

 

Prowadzący:

Tomasz Królikowski

Doświadczony szef kuchni. Fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie ( m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe.

Redaktorzy:
Dodano: 3 lutego 2016
Data aktualizacji: 3 lutego 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.