Jesteś na:
inne wydarzenie

Certyfikowane warsztaty barmańskie z Mistrzem

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
05 lipca 2016
10:00
Czas zakończenia:
14:00
Gdzie:
Centrum Kulinarne - studio gotowania
ul. Adamieckiego 8
Chorzów, śląskie, Polska
Strona www:
http://www.centrumkulinarne.com.pl/kalendarz-szkolen/warsztaty-barmanskie-z-mistrzem-8.html
Organizatorzy:
Centrum Kulinarne - studio gotowania
Zapisy
na stronie organizatora
cena: 240.00 zł

Mistrz Polski Barmanów i prekursor polskiego Flair 1991r. Jerzy Czapla będzie szkolił w naszym Centrum! Zapraszamy na warsztaty barmańskie!

Termin: 5 lipca 2016

Warsztaty rozpoczną się o godzinie 10:00 i potrwają ok 4 godzin.

Rezerwacja poprzez formularz na stronie: http://www.centrumkulinarne.com.pl/kalendarz-szkolen/warsztaty-barmanskie-z-mistrzem-8.html

Koszt warsztatów wynosi 240zł / osobę.

Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich kochających zdrowe napoje i niespotykane połączenia smaków. Podczas warsztatów, każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat uczestnictwa i mały gadżet. Wszystkie przygotowane drinki oczywiście będa do spożycia w całości przez uczestników warsztatów. :)

Szczegółowy plan warsztatów:

- prezentacje szkła podstawowego wraz z profesjonalnym sprzętem barmańskim oraz prezentacja barku mobilnego z 50 butelkami musów, puree, syropów, wód, napoi, mleka, jogurtów i bardzo rzadkich rodzajów owoców.

- nauka używania szkła i sprzętu w tym nauka używania shakera czy wycinanie tzw. twistów z cytryny

- przygotowywanie drinków trzema barmańskimi metodami

- przygotowywanie wybranych standardow światowych w wersji Vergine (bezalkoholowe)

- słynne cocktaile i najnowsze trendy światowe (drinki Slim i Fit)

- prawidłowe przyrządzenie Mojito i Tequile Sunrisse w wersji Virgine

- pokaz i nauka używania Blendera Warig XTreme.

- nietypowe drinki: na herbacie (przepisy na nie ukażą się w książce pt. „Cuda z Herbaty”, która zostanie wydana pod koniec 2016r.), drinki na świeżej pietruszce, papryce, bazylii czy ogórku zielonym.

- na zakończenie warsztatów Pokaz Płonącej Kaskady (przelewanie podpalonego alkoholu z kubka do kubka).

Jerzy Czapla: Trener Profesjonalnych Barmanów. Prekursor alternatywnej sztuki barmańskiej Flair w Polsce (1992r. Tarn- Góry ) Założyciel Centrum Szkolenia Barmanów (18 12 2001r.) Skarbnik w zarządzie stowarzyszenia EuroToque Polska (Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy) 2010r Ambasador najlepszej i najdroższej oryginalnej kawy Kopi Luwak 2014r. Ambasador najstarszych Miodów Pitnych z Miodosytni Nidzica 2015r. Promotor Blendera Waring XTreme 2015r.

Zapraszamy!

Redaktorzy:
Dodano: 1 lipca 2016
Data aktualizacji: 1 lipca 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.