Jesteś na:
konferencja

I Narodowy Kongres Żywieniowy "Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2016

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
20 stycznia 2016
00:00
Gdzie:
Pałac Kultury i Nauki
Pl. Defilad 1
Warszawa, małopolskie, Polska
Strona www:
http://www.kongres-zywieniowy.waw.pl/index.php/dokumenty/rejestracja-uczestnikow http://www.psdiet.pl/I_Narodowy_Kongres_Zywieniowy_Zywnosc_i_zywienie_w_prewencji_i_leczeniu_chorob__postepy_2016_200116_Warszawa_,192,384
Organizatorzy:
Instytut Żywności i Żywienia
Zapisy:
brak, bez rezerwacji
Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w obradach I Narodowego Kongresu Żywieniowego pod hasłem Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2016, który odbędzie się 20 stycznia 2016 r. w Warszawie. W ramach obrad eksperci Instytutu zaprezentują najnowsze wyniki badań w nauce o żywieniu, między innymi jak żywienie wpłynęło na długość życia Polaków na przestrzeni lat. Przedstawione również będą nowe idee dotyczące żywności i żywienia oraz aktualne zalecenia żywieniowe i model spożycia żywności. 

PROGRAM

SESJA I - Żywienie w prewencji i leczeniu – postępy 
WYKŁADY WPROWADZAJĄCE
  • Żywienie a długość życia Polaków (1960–2014)
  • Piramida zdrowego żywienia – 2016
  • Tłuszcze w żywieniu człowieka
 
STANDARDY W PIGUŁCE
  • Żywienie w prewencji i leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego
  • Żywienie w prewencji i leczeniu zaburzeń lipidowych
  • Żywienie w prewencji i leczeniu cukrzycy typu 2
  • Żywienie w prewencji choroby Alzheimera
 
SESJA II - Żywienie w prewencji i leczeniu – postępy (cd.)WYKŁADY WPROWADZAJĄCE
  • Żywienie zindywidualizowane – quo vadis?
 
STANDARDY W PIGUŁCE
  • Żywienie kobiet w ciąży
  • Standardy leczenia otyłości
  • Dobra praktyka leczenia otyłości w ramach projektu pod hasłem „Zachowaj równowagę” w Szwajcarsko--Polskim Programie Współpracy
 
SESJA III - Przeciwdziałanie chorobom zależnym od niedoboru jodu i nadmiernego spożycia soli
 
WYKŁADY WPROWADZAJĄCE
  • Konsekwencje zdrowotne nadmiernego spożycia soli i niedoboru jodu

STANDARDY W PIGUŁCE

  • Profilaktyka niedoboru jodu w Polsce
  • Sól w żywieniu zbiorowym
  • Sól w produktach żywnościowych 
OBRADY OKRĄGŁEGO STOŁU
Jak realizować prewencję pierwotną otyłości i chorób przewlekłych?
  • Część I: Dobre przykłady w praktyce.
  • Część II: Jak określić porcję.

REJESTRACJA

Udział w I Narodowym Kongresie Żywieniowym wymaga spełnienia następujących warunków:
 
1) wypełnienia formularza zgłoszeniowego - FORMULARZ DO POBRANIA
 
2) do dnia 31.12.2015 r. przesłania wypełnionego formularza na adres organizatora pocztą elektroniczną lub tradycyjną,
 
3) do dnia 8.01.2016 r. dokonania przelewem opłaty kongresowej na konto organizatora

OPŁATY

opłata kongresowa wynosi 300 złotych + VAT (= 369 zł)
  • opłata obejmuje udział w kongresie, w tym materiały informacyjne i promocyjne oraz wyżywienie
Dodano: 18 grudnia 2015
Data aktualizacji: 18 grudnia 2015
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.

Wydarzenia - Warszawa