Jesteś na:
konferencja

Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego - konferencja naukowa SGGW

Wróć do kalendarza
Informacje
Kiedy:
08 - 10 listopada 2016
08:00
Czas zakończenia:
20:00
Gdzie:
SGGW Leśny Zakład Doświadczalny w Rogowie
ul.Akademicka 20
Rogów, łódzkie, Polska
Organizatorzy:
SGGW / Warsaw University of Life Sciences
Zapisy:
brak, bez rezerwacji

-Konferencja naukowa „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego” organizowana jest przez Katedrę Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.

Odbywa się cyklicznie co 2 lata. Jej początki sięgają roku 2004, kiedy zorganizowano ją po raz pierwszy z okazji uczczenia osiągnięć w pracy zawodowej prof. dr hab. Janusza Stanisława Kellera.

Miejscem organizacji dwóch pierwszych konferencji była Warszawa, natomiast od roku 2008 odbywa się w Leśnym Zakładzie Doświadczalnym SGGW w Rogowie.

Patronat Honorowy nad Konferencja obejmuje JM Rektor SGGW.

Tematyka konferencji obejmuje:

- biochemiczne i molekularne działanie składników pokarmowych,

- dietoprofilaktykę chorób cywilizacyjnych,

- dietoterapię chorób przewlekłych,

- żywienie kliniczne,

- sposób żywienia i stan odżywienia wybranych grup ludności.

Konferencja cieszy się dużym zainteresowaniem środowiska naukowego, stanowi forum do wymiany poglądów, wiedzy i doświadczeń przedstawicieli nauk o żywieniu człowieka i dietetyce. Na spotkaniach prezentowane są najnowsze wyniki prac naukowo-badawczych, zarówno dojrzałych naukowców, jak i doktorantów oraz studentów starszych roczników.

Serdecznie zapraszamy!

zgłoszenia do 10 lipca 2016 r.

Redaktorzy:
Dodano: 24 września 2016
Data aktualizacji: 24 września 2016
Zgłoś zmiany, edytuj wydarzenie:

Ocena

Aby móc wystawić ocenę

Wydarzenie nie zostało jeszcze ocenione.